Geüpdatet op 8 februari 2020

8 verborgenheden in België die je waarschijnlijk niet kent!

Delen op

Elk land heeft zijn geheime locaties of monumenten waar een groot deel van de bevolking niets van weet. Ook België! En dit zijn ze..

1. Zinneke pis

In onze hoofdstad Brussel kennen we allemaal Manneke en Janneke Pis. Maar wist je het bestaan van een derde… Zinneke Pis?  Een hondje dat plast op de hoek van de Rue des Chartreux!

  2. Een doorschijnende kerk

In het Limburgse Borgloon staat een transparante kerk, uiteraards gebaseerd op gezichtsbedrog. In de stad wordt het beschouwd als één van de mooiste constructies van het land.

 3. Kleinste restaurant van het land

Het concept is simpel:  Ultraromantisch en intiem dineren voor twee in Brussel. Het menu verandert wekelijks. Het adres blijft wel uiterst geheim.

4. Nemo 33, Het onderwater restaurant

Een zeer ongewone plaats in de Belgische hoofdstad. Lunchen of dineren vijf meter diep in een zwembad.

5. Graffitistraatje

Misschien iets bekender onder de meesten. Het Werregarenstraatje, gelegen in Gent, is sinds lange tijd omgedoopt tot het “graffiti-straat”. De muren zijn volledig bedekt met graffiti en het is toegestaan ​​door de stad!

6. Het dorp waar alle straten dezelfde naam hebben

Er was eens in Charleroi… het dorp “Prée” waar alle straten “rue de Prée” heten.

7. Een betoverd bos

Er is een bos van hyacinten, een plant uit de aspergefamilie, tussen Vlaanderen en Wallonië van ongeveer 5,5 vierkante kilometer. Een goed bewaard geheim, toch?

8. Een verborgen Sahara

In het midden van een naaldbos in Lommel kunt u een woestijnlandschap bekijken, bedekt met wit zand. Een tafereel dat het gevolg is van de vervuiling van een oude zinkfabriek