Geüpdatet op 25 januari 2021

Mark Philippoussis : De juiste leeftijd voor de liefde?

Delen op

Hij had de allures van een Griekse god, werd in zijn bijnaam vergeleken met een raket en tenniste tegen 200 km/h. Maartoch liet Mark Philippoussis zich na zijn tenniscarrière even van zijn zachtste kant bewonderen.

In de realityshow ‘Age of Love’ ging hij op zoek naar de liefde van zijn leven. Zij bleek evenwel geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Mark Philippoussis was in 2007, het jaar van de uitzending, eigenlijk nog bezig aan zijn tennisloopbaan. Die had al veel hoogtes en laagtes gekend – Philippoussis was op zijn best nummer acht van de wereld en haalde de finale op Wimbledon (2003) en de U.S.Open (1998) – maar werd toch voornamelijk gekenmerkt door heel wat blessureleed. Drie knieoperaties had hij achter de rug toen hij in 2003 tot ‘comeback player of the year’ werd verkozen maar ondertussen bleek zijn liefdesleven even tumultueus als het slot van zijn sportief verhaal. Een affaire met de Australische zangeres Delta Goodrem eindigde met een misstap van Philippoussis waarmee hij down under geen goede punten scoorde. Zijn leven op het circuit kabbelde rustig voort, met pogingen tot doorstarts, enkele opstootjes van zijn geweldig talent maar vooral toch meer blessurepauzes.

Het was dan ook ergens niet verrassend dat ‘The Scud’ – Philippoussis kreeg die bijnaam vanwege zijn opslag die de vergelijking kon doorstaan met een ‘Scud Missile’ – in 2007 ervoor opteerde zijn bekendheid te verzilveren met een passage in de realityshow ‘Age of Love’. De dan 30-jarige Aussie met de Griekse roots ging er op zoek naar een partner waarbij hij de keuze kreeg uit twee groepen vrouwen. De kittens bestond uit 20-jarigen terwijl de ‘cougars’ (poema’s) voornamelijk in de categorie ‘ervaren dames’ thuishoorden. In elke aflevering ging Philippoussis op date met een uitverkorene waarna er ook één vrouw de show moest verlaten. Toen er nog drie vrijgezellen overbleven nam hij ze mee naar zijn ouders in Melbourne. Het was uiteindelijk de 25-jarige Amerikaanse Amanda Salinas die de gelukkige werd. Het koppel zou verrassend genoeg vijf maanden standhouden.

Maar net als in zijn tenniscarrière wist Philippoussis nooit van ophouden. Het notoire feestbeest ging nog enkele, in de Australische pers uitvoerig belichtte, relaties aan alvorens hij in 2013, en dus op zijn 37ste, met het in Roemenië geboren model Silvana Lovin de ware vond. Het gezinnetje heeft ondertussen twee kindjes. Van de ‘Age of Love’ werd maar één seizoen gemaakt, de tv-ratings vielen tegen. Philippoussis hield zich de laatste jaren opvallend gedeisd.

Sporadisch werd hij nog wel eens op een tennisbaan gespot maar hij spendeerde meer tijd aan zijn grote liefde surfen. Begin dit jaar liet hij zich nog wel verleiden tot een optreden in de Australische versie van ‘The Masked Singer’, waarin hij zich verschool achter het kostuum van een mierenegel maar als eerste naar huis werd gestemd. Philippoussis, die zijn allerlaatste professionele tennismatch in 2015 in de kwali caties van het tornooi van Newport speelde, had duidelijk beter altijd zijn racket laten spreken in plaats van zijn stem of zijn hart.

Artikel van Play Tennis n°374 beschikbaar HIER.