Geüpdatet op 25 januari 2021

Gentleman van de week : Bradley Cooper

Delen op

Bradley Charles Cooper werd geboren op 5 januari 1975 in Philadelphia als de zoon van Charles Cooper en Gloria Campano. Hij groeide op samen met zijn oudere zus, Holly. Een deel van zijn kindertijd bracht hij door in het Zwitserse Neuchâtel waardoor hij vloeiend Frans spreekt. Na het middelbaar studeerde hij letterkunde aan de universiteit van Georgetown. Tijdens die opleiding bracht hij 6 maanden in Aix-en-Provence door. Hij volgde ook lessen aan de Actor Studio in New York.

Na zijn studies stort Bradely zich onmiddellijk in het acteerleven. Van bij zijn debuut in 1999 wordt hij opgemerkt en is hij te zien in een aflevering van Sex and the City. Darren Star, de regisseur van de reeks, geeft hem een terugkerende rol in zijn project, The Street. Die serie hield het jammer genoeg maar één seizoen vol. Na die mislukking krijgt hij een rol in de spionagereeks Alias, waarin hij de beste vriend speelt van hoofdpersonage Sydney Bristow.

Na Alias heeft hij bijrollen in verschillende reeksen: Touching Evil en Jack & Bobby. Dankzij zijn rol in de film Wedding Crashers begint hij wel bijrollen in populaire komedies binnen te halen. Zo is hij te zien in Failure to Launch, The Rocker, Yes Man,… – allemaal aan de zijde van grote namen. Ondertussen krijgt de acteur ook een belangrijkere rol in het drama Older than America en is hij het hoofdpersonage in de gelauwerde horrorthriller The Midnight Meat Train.

2009 is een keerpunt in de carrière van Bradley. Hij wordt niet alleen geselecteerd voor de cast van He’s Just Not That Into You, maar tijdens de zomer draait hij ook mee in het succesvolle Very Bad Trip.

Zijn reputatie van ‘rising star’ bereikt nieuwe hoogten met de actie-blockbuster The A-Team. Een jaar later volgt de thriller Limitless waaraan hij niet enkel als acteur, maar ook als executive producer meewerkt.

In 2011 kruipt hij opnieuw in de huid van Phil voor Very Bad Trip 2.

In de jaren die volgen rijgt Bradley met Guardians of the Galaxy, Burnt, Avengers,… de rollen aan elkaar. In 2018 volgt de kers op de taart: hij regisseert en speelt zelf één van de hoofdrollen in A Star Is Born aan de zijde van Lady Gaga. De film wordt door iedereen geprezen en groeit uit tot een wereldwijd succes.

Wat zijn privéleven betreft, is de acteur getrouwd geweest met de actrice Jennifer Esposito. Daarna had hij relaties met Renée Zellweger, Zoe Saldana en Suki Waterhouse. Van 2015 tot 2019 woonde hij samen met het Russische model Irina Shayk waarmee hij een dochtertje heeft: Lea de Seine Shayk Cooper.

Als acteur, regisseur, producer en zanger is Bradley Cooper van vele markten thuis!

Alles over Emma Watson, onze Lady van vorige week, ontdek je HIER.