Gepubliceerd op 19 januari 2021

Onze Lady van de week : Emma Watson

Delen op

Emma Watson is een Britse actrice. Ze werd geboren op 15 april 1990 in Parijs.

Haar allereerste rol was tegelijk ook haar allergrootste. We hebben het natuurlijk over haar personage als Hermione Granger in de Harry Potter-saga. 

In 1999 wordt ze benaderd voor één van de hoofdrollen in de reeks. De opnames duren lang: het eerste gedeelte, ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ komt uit in 2001 en kent een ongezien succes.

De film was een eerste stap in de richting van het internationale succes van de saga geïnspireerd op de boeken van J.K. Rowling. 

In 2002 verschijnt de langverwachte tweede film: Harry Potter en de Geheime Kamer. Niemand is teleurgesteld – wat zeldzaam is voor een sequel! – want de film is zeker even goed als de eerste.

In 2004 is het tijd voor Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Hermione groeit op de set en wijdt zo ongeveer haar hele jonge leven aan haar personage.

In 2005 krijgen we Harry Potter en de Vuurbeker, waarin Emma er opeens heel wat volwassener eruitziet. Als de charismatische, maar tegelijk lichtjes irritant intelligente Hermione speelt ze nog altijd de pannen van het dak.

In 2010 en 2011 komt er met de twee delen van Harry Potter en de Relieken van de Dood een einde aan een lange reis. Emma heeft het moeilijk met het einde van de reeks nadat ze jarenlang elke dag zij aan zij stond met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en de crewleden op de set.

Toch mag ze na dit klinkende succes rekenen op een warm welkom binnen de filmwereld. Er volgen al snel nieuwe uitdagingen. Zo speelt ze in 2012 in The Perks of Being A Wallflower, in 2013 in The Bling Ring en in 2014 in het Amerikaanse, dramatisch-apocalyptische Noé.

In 2017 kruipt ze in de huid van Belle in Belle en het Beest. In deze verfilming van het welbekende Disney-sprookje verbluft de mooie, zachte actrice alweer met haar talent.

In 2017 speelt ze ook het hoofdpersonage in The Circle, waarvoor ze bovendien beloond wordt met de titel van beste actrice in een hedendaags drama. Ook naast Tom Hanks laat ze dus zien dat ze haar plaats aan de top meer dan ooit verdient.

In 2019 zien we haar in Little Women.

Naast haar filmcarrière maakte Emma Watson ook haar weg in de modewereld en stond model voor verscheidene topmerken. Vogue, Marie-Claire, FHM, GQ, Elle en vele grote internationale modehuizen huren haar in als model voor hun covers en campagnes.

Verder is Emma Watson ook full-time activiste en feministe. Als ‘UN Women Goodwill Ambassador’ strijdt ze voor de gelijke rechten van de vrouw. Ook op haar sociale media post ze voortdurend hoopvolle berichten, steunbetuigingen en filantropische initiatieven. 

Door haar acteer- én maatschappelijke ambities blijft Emma Watson een vrouw om van dichtbij te volgen!

Ontdek HIER alles over Liam Neeson, onze Gentleman van vorige week.