Geüpdatet op 7 januari 2021

Black and white… With a touch of Knokke-Red !

Delen op

Rood is de kleur van de liefde, van Kerstmis en van de passie. Ter wijl zwart en wit dan weer ver wijzen naar eeuwigheid, vluchtigheid en gelijkheid.

In 2020 beleefden we het ondenkbare een aantal keer na elkaar: lockdown, beperkingen, sluitingen, avondklok… En dat was lang niet alles! Maar desondanks bleef hier, in Knokke-Heist, het optimisme overeind. Omdat men hier weet dat na regen altijd zonneschijn komt. Dat is bij deze ook beloofd!

Zonder zinderende actualiteit, zonder evenementen op de kalender, zonder cultuur om te ontdekken, zonder onder werpen die ‘incontournable’ zijn, was het voor Zoute Paper een hele uitdaging om enthousiast over onze badplaats te berichten, maar we stonden al voor hetere vuren . Het resultaat ontdekt u op de volgende pagina’s .Bij deze overstap van het ene jaar naar het andere vertalen wij onze verknochtheid thema na thema in foto’s. En neen: niet zomaar foto’s, want naast momentopnamen stralen zij ook beleving uit en archiveren zij een bijzonder parcours en een gedeelde emotie.

Daarom is het natuurlijk geen toeval dat wij het prachtig onder werp voor onze cover uit de Guy Pieters Galler y hebben geleend. Guy Pieters is inderdaad een emblematische topfiguur van Knokke-Heist waar hij 40 jaar geleden zijn intrek nam. Zoals bekend is hij een absolute topper binnen de kunstwereld, met wereldsterren (Warhol, Picasso, Calder, Fontana) en internationaal beroemde artiesten (Arman, César, Niki de St Phalle, Christo, Segal). Met daarnaast ook heel wat Belgische kunstenaars die Guy, ook vanuit vriendschappelijk oogpunt, nauw aan het hart liggen.

Maar genoeg gepraat, want het is nu echt de hoogste tijd voor Knokke Black & White… with a touch of Red!

 

Zoute Paper winter 2020