Gepubliceerd op 15 september 2020

Nieuwe BMW 5 Reeks: Milde revolutie

Delen op

BMW steekt zijn zakelijke succesnummer in het nieuw. Uiterlijk vallen vooral de sportievere snuit en driedimensionele achterlichten van de opgefriste BMW 5 Reeks Berline en Touring op, maar onderhuids werden nog veel meer grondige upgrades doorgevoerd. Dit is de nieuwe “5” in 5 highlights.

1. The power of choice. BMW duwt je niet in de ene richting of de andere. Iedereen heeft immers zijn eigen gebruiksprofiel en voorkeuren. De nieuwe BMW 5 Reeks is beschikbaar met 4 dieselmotoren, 4 benzinemotoren en 2 plug-in hybride aandrijvingen, al dan niet met xDrive-vierwielaandrijving. Ze voldoen allemaal aan de Euro 6d-emissienorm en zijn standaard voorzien van een achttrapsautomaat, die nog steeds zijn gelijke niet kent inzake proactiviteit, zachtheid en efficiëntie.

2. Mild hybrid-technologie op alle vier- en zescilinders. Met uitzondering van de plug-in hybridemodellen en de BMW M550i xDrive worden alle diesel- en benzinemotoren van de BMW 5 Reeks Berline en Touring voortaan ondersteund door een kleine elektromotor van 11 pk. Tijdens het vertragen wordt de verbrandingsmotor stilgelegd en recupereert die elektromotor energie. Druk je het gaspedaal in, dan slaat de verbrandingsmotor bliksemsnel aan en wordt hij zacht geboost.  Dat drukt het verbruik en daarmee ook de CO2-uitstoot.

3. BMW Operating System 7. Achter het nieuwe Control Display van standaard 10,25 en optioneel 12,3 duim gaat een geconnecteerd infotainmentsysteem met een krachtiger brein schuil. Dat maakt Remote Software Upgrades mogelijk. Wil je achteraf een digitale dienst of een rijhulpsysteem toevoegen, dan is dat geen enkel probleem. Ook BMW Maps is nieuw: het betreft een cloud-based navigatiesysteem dat je route bliksemsnel en accuraat uitrekent.

4. iPhone als autosleutel. BMW is de eerste autofabrikant ter wereld die je binnenkort in staat stelt om een iPhone te gebruiken als volledig digitale autosleutel. Zo kun je je auto veilig en comfortabel vergrendelen, ontgrendelen, starten en uitlenen aan maximaal vijf vrienden of familieleden. Voor jonge bestuurders kun je bovendien de topsnelheid, het vermogen en het radiovolume beperken. De digitale sleutels worden beheerd via het dashboard of de Apple Wallet.

5. Geautomatiseerd rijden. De volledig autonoom rijdende auto is nog niet voor morgen, maar de nieuwe BMW 5 Reeks zet alweer een heuse stap voorwaarts. Zo houdt de Steering & Lane Control Assistant de auto centraal in de rijstrook door kleine stuurcorrecties door te voeren, en dit bij snelheden tot 210 km/h. Zelfs wegversmallingen zijn geen probleem. De Automatic Speed Limit Assist kan de auto proactief tot de toegestane snelheidslimiet doen vertragen als de cruisecontrol actief is.

Meeri info op www.bmw.be