Geüpdatet op 22 december 2020

Charming Coast

Delen op

De vraag is niet of u zich in Knokke-Zoute bevindt. Dat antwoord is overduidelijk: ja! Belangrijker is te weten waar elders u een sfeer aantreft die tegelijk gezelligheid uitstraalt, ontheemdt, prachtige golfbanen heeft, adembenemende panorama’s, stranden zover het oog reikt… En dat natuurlijk zonder uren in de auto of in het vliegtuig te zitten… vooral niet nu! Gelukkig ligt het antwoord voor de hand: de Opaalkust.

Deze o zo veelzijdige regio laat niemand onberoerd. Hij is op meer dan één vlak uitzonderlijk en biedt alles waarvan men kan dromen, of men nu sportief is of niet, epicurist of niet, liefhebber van een ongerepte natuur of niet. Het beeld van ‘ons kleine paradijs’ is dus niet vergezocht. Deze vakantiebestemming tussen zee en platteland, tussen stranden en ruige kliffen, wordt dan ook steeds populairder omwille van de kracht van zijn ongerepte, groene en rustgevende landschappen.

Bovenaan de lijst
Bij de vele schatten die deze regio herbergt en men absoluut moet ontdekken (voor zover dat al niet gebeurde…) zijn er eerst en vooral de golfclubs. Met drie toonaangevende banen in de ‘Golf World Top 100’ van continentaal Europa (Hardelot, Le Touquet en Wimereux) en liefst 13 banen in totaal is dit een ideale bestemming om het witte balletje voort te jagen en dat het hele jaar door!

Als kwaliteit rijmt op kwantiteit
De diversiteit van de kwaliteitsbanen – de ene keer langs de ongerepte kustlijn, dan weer in het binnenland – nodigde al heel wat internationale competities uit om langs te komen en dat gedurende jaren. Alleen al het idee om dezelfde greens te betreden als Tiger Woods of Seve Ballesteros… What else! Tegelijk zou het reductief zijn om de regio enkel tot zijn golfclubs te beperken. Als uw honger naar het witte balletje nog wat extra energie overlaat, kunt u ook een wandeling plannen tussen Cap Blanc Nez en Cap Gris Nez. Kliffen à volonté en stranden zover de horizon reikt. Of een van de vele musea bezoeken die gewijd zijn aan de Tweede Wereldoorlog. Tenzij u liever gaat shoppen in Le Touquet of gewoonweg wil genieten van een lekkere maaltijd met zicht op zee…

Legendarische vriendelijkheid
De boodschap is duidelijk: aan activiteiten geen gebrek! Laat u dus verrassen door de diversiteit van de landschappen en door de legendarische hartelijkheid van de plaatselijke bevolking. Aarzel dus niet. Welkom aan de Opaalkust!

Verschenen in Zoute Paper Spring 2020