Geüpdatet op 30 juli 2020

Knokke-Heist: Aantrekkelijker, gezelliger, groener

Delen op

Knokke-Heist werkt aan een nieu straatbeeld dat de komende jaren verder zal worden uitgewerkt en waarvoor een budget van 20 miljoen euro wordt vrijgemaakt. Wij vroegen Anthony Wittesaele, Schepen van Toerisme, Strand & Dijk & Concessies, grensoverleg en Europese Zaken, alvast naar zijn vijf favoriete blikvangers voor deze zomer.

1) Funshoppen: het funshoppen in de Gouden Handels- driehoek van Knokke wordt nog aangenamer door het eenrichtingsverkeer in een deel van de Lippens- laan. Er zijn houten vlonders op parkeerstroken, alsook een bloementapijt met borders, gestileerde vazen en vlaggen. Voor de shoppers is er een elektrische shuttledienst. Je ontdekt er ook talloze nieuwe kunstwerken en indrukwekkende bloemens- culpturen van Daniel Ost.

2) Optische illusie: het toegangsgebouw voor de ondergrondse parking aan het Alfred Verweeplein is ingepakt tot een futuristisch complex. Hiervoor zorgt een lokaal kunstenaarscollectief dat ook op het Burgemeester Desmidtplein in actie komt. Dat laatste project lijkt op een bijzondere koivijver, maar het is in wezen een optische illusie.

3) Unieke zoektochten: volg de nieuwe TikTok-route met challenges, de Instagram-route met fotoge- nieke plekjes en instawalls, of de LinkedIn-route doorheen de handelskern van Knokke-Heist.

4 )Kindvriendelijk: voor deelgemeente Heist werd een kindvriendelijk concept uitgewerkt met street art van de wereldberoemde Léon Keer en kleurrijke kubussculpturen. Ideaal als avontuurlijk go-cartparcours!

5) Kunst: de beeldenwandeling Sculpture Link in Knokke met werk van Antoine Leclercq en de 22m hoge totem met 49 bronzen bustes door Thomas Lerooy op de zeedijk van Duinbergen.

Verschenen in Zoute Paper Zomer 2020