Gepubliceerd op 26 mei 2020

BMW 7 Reeks: Exclusief, krachtig & milieubewust

Delen op

Met de imposante 745e lanceert BMW andermaal een innoverende en hoogtechnologische droomwagen. In deze plug-inhybride zorgen de krachtige benzinemotor en de bijzonder efficiënte elektromotor samen voor onnavolgbaar rijplezier.

Deze nieuwe aandrijftechnologie van de BMW 745e, 745Le en 745Le xDrive benadrukt meer dan ooit het exclusieve karakter van deze luxesedans. Het plug-inhybridesysteem is gebaseerd op een zescilinder-in-lijn benzinemotor uit de huidige BMW EfficientDynamics-motorenfamilie, die speciaal is aangepast om een maximumvermogen te leveren van 210 kW (286 pk). Daarnaast is er een elektromotor met 83 kW (113 pk) en 265 Nm koppel. Samen bieden ze een vermogen van 394 pk en een koppel van 600 Nm. Het nieuwe systeem verbetert ook het acceleratievermogen van de nieuwe plug-inhybridemodellen. Zo snelt de BMW 745e vanuit stilstand in 5,2 seconden naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u.

De nieuwe hoogspanningsbatterij die wordt gebruikt voor de plug-inhybrides van de BMW 7 Reeks, heeft nu een brutocapaciteit van 12,0 kWh. Dankzij die toegenomen capaciteit maakt de lithium-ionbatterij het mogelijk om een grotere afstand volledig elektrisch af te leggen. De nieuwe plug-inhybrides van de 7 Reeks voegen zo een hoge mate van efficiëntie toe aan het sportieve karakter, het reiscomfort en de exclusieve sfeer van deze luxesedans, en bieden de bestuurder de mogelijkheid om volledig elektrisch, lokaal emissievrij en vrijwel geruisloos te rijden.

Een van de troeven van de BMW 745e is de bijzonder goede integratie van beide motoren. De BMW-ingenieurs leveren hier een sterk staaltje techniek af door beide aandrijvingen perfect op elkaar af te stemmen. Wanneer bij ongeveer 40 km/u overgeschakeld wordt van de elektro- naar de verbrandingsmotor, is dat dan ook nauwelijks hoorbaar. In tegenstelling tot full hybrids en mild hybrids, die opladen tijden het rijden, kunt u de wagen opladen waar u maar wilt! (Thuis en op het werk via een wallbox, of aan een van de duizenden openbare laadpalen.)

Rijbereik en prestaties
In hybridemodus kunnen de nieuwe BMW 745e, 745Le en 745Le xDrive volledig elektrisch rijden tot een snelheid van 110 km/u. Dat is 20 km/u sneller dan de voorgaande modellen bij volledig elektrische aandrijving.

De verbrandingsmotor wordt pas bij hogere snelheden ingeschakeld om een handje toe te steken. Het elektrische rijbereik van de nieuwe BMW 745e bedraagt 54 tot 58 kilometer. BMW heeft bovendien inspanningen geleverd om het brandstofverbruik en de uitstoot van zijn plug-inhybrides verder terug te dringen. De 745e haalt hierdoor een gecombineerd verbruik 2,1 tot 2,3 l per 100 kilometer en een gecombineerd elektriciteitsverbruik 15,1 tot 15,6 kWh per 100 kilometer.

Met een uitstoot van 48 tot 52 gram CO2 per kilometer is de wagen fiscaal heel interessant in België, en zeker in Vlaanderen, waar het model vrijgesteld is van BIV en 97,2% aftrekbaar is.

Luxe, rust en veiligheid …
De codewoorden voor de BMW 745e zijn uitmuntendheid en veeleisendheid, zowel binnenin als vanbuiten, met een ruime keuze aan exclusieve materialen en een uiterst verzorgde afwerking. Het comfortabele, krachtige en stille model beschikt bovendien over alle mogelijke rijhulp- en veiligheidssystemen van de Beierse constructeur. Dankzij het Drive Assist Pro-systeem, dat wordt weergegeven op de voorruit, kunt u zowel de adaptieve snelheidsregeling, de rijstrookcontrole als de noodrem regelen. In het geraffineerde interieur staan ruimte, luxe en genot centraal.

Automatisch elektrisch rijden in de Belgische eDrive-zones
Sinds maart 2020 schakelen de in België ingeschreven hybrides van BMW automatisch over naar 100% elektrische aandrijving wanneer ze 7 zogenaamde eDrive-zones binnenrijden in ons land. Deze technologie maakt gebruik van ‘geofencing’ en wordt toegepast in het centrum van Antwerpen, Bergen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt en Luik. Samen met Duitsland, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland maakt België deel uit van de landen waar deze nieuwe technologie wordt getest. Op die manier kunnen de klanten van het merk hun elektrische aandrijving optimaal inzetten waar het effect het grootst is. Deze zomer wil BMW Belux bovendien een puntensysteem invoeren: wie intensief gebruikmaakt van 100% elektrisch rijden in de eDrive-zones, wordt dan beloond met punten die kunnen worden ingeruild voor gratis oplaadtijd.