Geüpdatet op 6 oktober 2020

Extreme locaties

Delen op

De laatste jaren is het een trend geworden om de tennissport, en bij uitbreiding vooral de tornooien, te promoten door tenoren neer te zetten op bijzonder plekjes.

High sensations
Roger Federer & Andre Agassi, Dubai 2005
210 meter boven de grond. Daar stonden Roger Federer en Andre Agassi op 22 februari 2005, op de helikopterlandingsplaats van het zevensterrenhotel Burj al-Arab in Dubai. Ter promotie van de Dubai Duty Free Championships kwamen de organisatoren op het briljante idee om de twee grootste tennissterren

War drijft hen?
Rafael Nadal & Roger Federer, Doha 2011
Het was een leuke en ludieke manier om het seizoen te beginnen: Rafael Nadal en Roger Federer mochten op 4 januari 2011 ter promotie van de Qatar ExxonMobil Open in Doha op een tennisbaan drijvend in de Perzische Golf wat balletjes slaan. Normaliter wordt er niet getennist als er nog maar een spatje regen op een tennisterrein valt maar daar veegden de Spaanse en Zwitserse superster in de baai van Doha hun voeten aan.

Bal over boord
Federer & Hewitt (Sydney 2015)
Toppers kunnen zowat alles met een tennisbal, maar die naar elkaar volleren terwijl je allebei op een speedboot over het water van Sydney Harbourraast was zelfs voor Roger Federer en Lleyton Hewitt veel gevraagd. “Gras! Hardcourt! Gravel! Boot en water!”, lijstte de Zwitser achteraf op Twitter geamuseerd zijn favoriete speelondergronden op.

Een mes in de rug
Monica Seles & Magdalena Maleeva (Hamburg 1993)
Hoe zou het palmares en leven van Monica Seles eruitgezien hebben als ze op die noodlottige 30ste april 1993 niet neergestoken zou geweest zijn door Günter Parche? De obsessieve fan van Steffi Graf zag in de voormalige Joegoslavische superster een bedreiging voor de carrière van zijn eigen idool en nam die namiddag in Hamburg het heft in eigen handen.

De naakte feiten
Richard Krajicek & MaliVai Washington (Wimbledon 1996)
Er hing veel spanning in de zonovergoten lucht van de All England Club, die zondag 7 juni 1997. Gevoed door de unieke gelegenheid voor zowel Richard Krajicek als Malivai Washington om een grandslamtitel op hun palmares te schrijven. Nog één keer poseren voor de officiële foto alvorens het geweld kon losbarsten. En toen…liep er ineens een naakte jongedame over de baan.

Verschenen in Play Tennis nr. 371