Geüpdatet op 19 februari 2020

La Villa Lorraine en Sea Grill komen samen

Delen op

Tien jaar na de overname van La Villa Lorraine, kiest de familie Litvine ervoor dit  karakteristieke huis te transformeren, renoveren en moderniseren. Blij om de geschiedenis te herschrijven samen met chef Yves Mattagne, die onlangs het 30-jarig bestaan van de Sea Grill vierde. ­­­

Sluiting La Villa Lorraine
Op zaterdag 22 februari, zal La Villa Lorraine haar laatste shift draaien. Het restaurant zal dan tijdens enkele maanden gesloten zijn, zodat er grote renovaties kunnen worden uitgevoerd evenals een nieuwe decoratie. De huidige chef, Gary Kirchens, gaat terug naar zijn roots in Sint-Truiden, waar hij verantwoordelijk zal worden in de keukens van het Kasteel Van Ordingen.

Een pop-up op het Koningsplein in afwachting
Na het succes van Dream Eat tijdens het autosalon en vooraleer de nieuwe Villa te kunnen integreren, opent Yves Mattagne een pop-up restaurant « Art Club » gelegen op het kruispunt van de verschillende musea van het Koningsplein, nl. het Magritte Museum en Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De chef zal er een wereldmenu aanbieden, beïnvloeddoor zijn talrijke reizen en gericht op ‘delen’. De bediening zal in een relaxte, warme en muzikale sfeer verlopen.

Een nieuw avontuur: La Villa Lorraine by Yves Mattagne
Nieuw interieur, nieuw concept, nieuwe chef. Meer dan 4 maanden renovatiewerken zullen nodig zijn om het interieur te renoveren. Het nieuwe restaurant, La Villa Lorraine by Yves Mattagne zal haar deuren openen tegen de zomer 2020 (datum nog te bevestigen). Het decor zal modern, design en elegant zijn. Een uniek restaurant met 2 sferen: een lounge gedeelte en een gastronomisch restaurant. Yves Mattagne en zijn brigade zullen de gerenoveerde keukens integreren, terwijl zaaldirecteur Fabrice D’Hulster, met zijn team van de Sea Grill en het team van La Villa Lorraine zullen zorgen voor een kwalitatieve bediening.

Samen, hebben Yves Mattagne en de familie Litvine ervoor gekozen een nieuw verhaal te schrijven en delen ze de passie voor de keuken en de opwinding van deze nieuwe uitdaging.

Pop-up Art Club:
Opening vanaf 6 maart 2020.
Van dinsdag tot zaterdag,
van 12:00 tot 14:30 uur en van 19:00 tot 22:00 uur
Koningsplein 3, 1000 Brussel
+32 2 212 08 00 – info@art-club.be – www.art-club.be