Geüpdatet op 4 februari 2020

Trend: Mocassins

Delen op

Mocassins staan voor informele elegantie. Ze horen dan ook thuis in de garderobe van elke echte gentleman. Al 20 jaar een klassieker.

Schoenen vormen de spiegel van je leven: hoe langer je ze draagt en hoe meer ze verslijten, hoe meer ze vertellen over je levensgeschiedenis en hoe meer ze deel van je worden.

Onder de meest klassieke schoenen verdient de ongeëvenaarde penny loafer een ereplaats. Je herkent deze schoen aan het lipvormige bovenstuk, de stevige leren zool en de uitvoering in geborsteld leer. Ivy League-studenten staken een penny in het bovenstuk en maakten zo een legende van de schoen.

Er zijn varianten in krokodillenleer en andere exotische materialen, maar ook in bijvoorbeeld blauw suède. Die bieden een extravagante toets waarmee elke dandy voor de dag kan komen.

Welk model u ook kiest, als gentleman moet u absoluut een paar penny loafers in huis hebben, want ze zeggen heel wat over uw stijl. De gepaste dresscode voor deze schoenen? Nonchalant. Een haute-couturebroek en een jasje bijvoorbeeld. Een chino is toegestaan, kousen zijn verplicht.

Door Samantha Primati
Verschenen in Gentleman & Ladies No.20