Geüpdatet op 20 november 2019

GENTLEMAN VAN DE WEEK: HUGH GRANT

Delen op
Actor Hugh Grant poses for a portrait at PMC Studios on April 27, 2019 in Los Angeles Californai.

Brits, knap en Golden Globe-winnaar.  Deze acteur does have it all!

Hugh John Mungo Grant is een Britse acteur die eigenlijk bijna in alle films een rol van een typische Engelsman speelt. Hij is geboren in Hammersmith, Londen op 9 september 1960. Hij studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en in 1982 maakte hij zijn filmdebuut. De 59-jarige acteur speelde in The Remains of the Day in 1993, wat één van zijn eerste grote rollen was. Tegelijkertijd werd hij bekend als de vriend van actrice Elizabeth Hurley.

Hij maakte het als acteur in 1994 na zijn rol in Four Weddings and a Funeral. Een jaar later stond hij in de top 50 meest sexy mannen in een Amerikaans filmblad (Empire) op nummer 43.

In 1995 werd hij gearresteerd in Hollywood voor ongepast gedrag. Hij won de liefde van het publiek terug na een publiek excuus. Na dit incident bleef hij uit de schijnwerpers totdat hij in 1999 in de film Nothing Hill verscheen met actrice Julia Roberts. Hierna speelde hij in meerdere succesvolle films zoals Bridget Jones’s Diary (1 en 2) en About a Boy.

Grant heeft er al een aantal relaties op zitten. Hij is vader van vijf kinderen bij twee verschillende vrouwen. In 2018 is hij getrouwd met Zweedse televisieproducer Anna Eberstein met wie hij drie kinderen heeft.

Hugh vindt zichzelf te dik en te oud om te spelen in romcoms, maar wij vinden dat hij er nog steeds enorm sexy uitziet!

 

Door Merve Güllü