Gepubliceerd op 5 november 2019

Bombshell van de week: Jennifer Aniston

Delen op

De Amerikaanse actrice, regisseur en producer Jennifer Aniston werd geboren op 11 februari 1969 in Sherman Oaks in Los Angeles, Californië

Acteren zit in haar bloed met beide ouders als acteurs. Haar vader, John Aniston is een Griekse acteur en haar moeder, Nancy Dow is een actrice met Schotse en Italiaanse roots. Ze groeide op met haar twee halfbroers John en Alex. Alvorens ze verhuisde naar New York en afstudeerde aan de LaGuardia High School, heeft ze een jaar gewoond in Griekenland. Op 20-jarige leeftijd, in 1989, verliet ze de Big Apple en ging ze naar Los Angeles om haar acteerdroom waar te maken.

Haar carrière begon in 1988, toen ze als extra verscheen in de show Mac and me. Haar eerste televisierol scoorde ze in de serie Molloy and Ferris Bueller. Ze verscheen ook als gastster in Quantum Code en The Edge. Ze heeft hierna nog verschillende rollen vertolkt in series zoals The Man with the Rolls en Herman’s Head. In 1993 speelde ze in de horrrofilm Leprechaun, een echte kaskraker die elk jaar heruitgezonden wordt op St.Patrick’s Day.

In 1994 keerde het tij voor haar. Dit was een keerpunt voor haar carrière. Ze deed auditie voor Friends. Aanvankelijk was dit voor de rol als Monica Geller, de rol waarin Courtney Cox haar het beste zag. Maar ze ging naar huis als Rachel Green. Ze had ook een aanbieding gekregen om deel uit te maken van Saturday Night Life, maar ze weigerde dit omdat ze zich wilde focussen op haar rol als Rachel Green. Ze vervulde deze rol van 1994 tot 2004. De serie is tot op heden nog steeds een wereldwijd success!

Ze heeft vijf Emmy-nominaties op haar naam staan (twee als beste bijrol, drie als beste actrice) en won de prijs als beste actrice in een comedyserie. Ze werd ook tweemaal genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice in een muzikale of komische televisieserie en negen Screen Actor Guild Awards, waaronder twee als beste actrice in een komische televisieserie.

Terwijl ze schitterde in Friends, speelde ze ook in verschillende films. In 1996 kreeg ze de rol te pakken in Dream for an Insomniac en Small Lies Between Brothers en haar eerste echte filmrol was in 1997 in Picture Perfect. Aniston slaagt erin om een actrice te worden die vaak geprezen wordt om haar acteerprestaties.

Hierna richtte ze ze zich volledig op commerciële films en kreeg haar grootste rol in de Amerikaanse kaskraker Bruce Almighty in 2003. Vervolgens speelde ze in Polly and me, die niet zo’n goede reviews kreeg. Hierna nam ze de draad van haar success terug op met twee komedies: Rumor has it en The Rupture. In 2008 schitterde ze naast Owen Wilson in Marley and me. In 2010 speelde ze met Gerard Butler in The Bounty Hunter en nogmaals in een komedie in 2011 met Adam Sandler. Sinds 2011 probeert ze zich anders te profileren en kiest ze voor andere rollen zoals een nymfomane tandarts in How To Kill Her Boss.

Naast het acteren, werkt ze ook met verschillende merken samen zoals Heineken, Emirates en L’Oréal. Aniston geeft ook veel terug aan de maatschappij. Ze steunt goede doelen zoals De Vrienden van El Faro, een non-profit organisatie die geld inzamelt voor ‘Casa Hogar Sion’, een weeshuis in Tijuana. Ze verscheen ook in een tal van campagnes voor St. Jude Children’s Research Hospital. In 2007 ontving ze de Vanguard GLAAD award voor haar bijdrage aan het vergroten van de zichtbaarheid en het begrip van de LGBTQ-gemeenschap. In 2013 werd ze het gezicht van Financial Executives International, die kanker bij vrouwen onderzoekt.

De actrice had 7 jaar lang een relatie met Brad Pitt, waarmee ze getrouwd was van 2000 tot 2005. Haar tweede huwelijk was met Justin Theroux, maar ze scheidden in 2017.

Ze is sinds kort ook actief op Instagram en brak het record van 1 miljoen volgers op maar liefst 5uur en 16 minuten. Wij zijn hier alvast zeer blij mee, want Jennifer is ongetwijfeld onze favoriete ‘vriend’!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

And now we’re Instagram FRIENDS too. HI INSTAGRAM 👋🏻

Een bericht gedeeld door Jennifer Aniston (@jenniferaniston) op

 

 

Door Merve Güllü