Geüpdatet op 30 oktober 2019

Horrorland: Het engste park van Europa

Delen op

Is Bobbejaanland of Walibi niet eng genoeg? Dan kan je nog snel een ticket boeken naar Spanje. Want voor het tweede jaar op rij zal dit pretpark je ergste nachtmerries tot leven roepen.

Op anderhalf uur rijden van Barcelona, ligt in de Spaanse deelstaat Catalonië een pretpark dat maar voor bepaalde tijd opent. Van 4 oktober tot en met 19 december kan je vanaf 19u tot 1u30 in de ochtend 8 nieuwe attracties bezoeken. Zelfs grote jongens zullen hier een beetje ongemakkelijk rond lopen.

Het is een duister pad dat je hier zal volgen. De acht attracties bestaan uit escape rooms, spookhuizen en shows. Hopelijk vergeet je niet dat de werknemers acteurs zijn en geen echte monsters.

Naast de inhoud die op een spectaculaire manier aan de bezoekers worden aangeboden, is het vooral de ligging die heeft bijgedragen aan de ongelooflijke reputatie van het horrorpark. De site bevindt zich namelijk op het niet meer gebruikte thermische centrale in Cercs, Berga.

De spookhuizen zijn ook van een ander niveau dan in onze binnenlandse spookhuizen. Voordat je mag binnengaan moet je eerst een toestemmingsformulier invullen waarbij je aangeeft dat de acteurs niet verantwoordelijk zijn voor problemen en dat ze jou mogen aanraken. Wees dus niet verrast wanneer een monster of een psychopaat je opeens bij de arm grijpt.

Om deze unieke beleving te mogen meemaken hoef je geen hallucinante bedragen neer te tellen. Een normaal ticket kost 45 euro. Als je geen zin hebt om te lang in de wachtrij te staan kan je ook een ‘’fast pass” aanschaffen van 69 euro. Wanneer dit zelfs niet genoeg is, kan je ook voor de VIP beleving gaan voor 135 euro.

We zijn benieuwd of je hier leven uitkomt.

Door Stef Lyskawa