Geüpdatet op 3 november 2019

Vier Pastadag in onze hoofdstad

Delen op
Pasta with tomato sauce shot from above on rustic wood table. Some ingredients for cooking pasta like tomatoes, olive oil, basil, parmesan cheese and a pepper mill are around the plate. DSRL low key studio photo taken with Canon EOS 5D Mk II and Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM

25 oktober is het iedereens favoriete dag. We eren het beste lekkernij uit Italië en ver daarbuiten: pasta. Om te authentieke smaak te proeven geven wij jou de beste adresjes in onze hoofdstad die zonder twijfel jouw smaakpapillen zullen verwennen.

A man cooks cooking deep fryers in a kitchen fire. He gently fry the vegetables while cooking the dish.

Cocina Negozio & Trattoria
Het leuke aan dit restaurant is dat het wordt uitgebaat door echte Italianen die de unieke pasta, serveren in een moderne setting. Ben je iemand die liever het lekkere eten meeneemt om te verorberen voor de buis, dan kan je langsgaan bij de Trattoria waar je kant-en-klare gerechten vindt of ingrediënten om zelf aan de slag te gaan.

Osteria Romana
Om echt het gevoel te krijgen dat je op vakantie bent in Italië, moet je in Osteria Romana zijn. Niet alleen is het eten bijzonder verfijnd, maar het decor waar je je bevindt is gezellig en doet je dromen over de belle-époque. Soms zijn het de simpele dingen die ergens anders veel beter smaken dan thuis, en hier geldt net hetzelfde. De carbonara die Chef-kok Filippo La Vecchia op jouw bord tovert, zou wel eens de beste van het land kunnen zijn.

Bistro Nazionale
We zullen niet zeggen dat alle restaurants in het centrum van Brussel toeristenvallen zijn, maar elke foodie weet dat voor het beste eten je in Elsene moet zijn. Geen wonder dat Bistro Nazionale zijn intrek heeft genomen in de driehoek van Falgey-Vijvers-Louiza.

Da Mimmo
Voor wie een gewoon restaurant niet genoeg is en wil gaan eten op sterrenniveau, moet hier zeker en vast een kijkje nemen. Elk gerecht is van absolute topkwaliteit, maar dit is geen wonder aangezien de producten rechtstreeks van het moederland komen. Bij elke hap proef je een perfecte balans waar elke smaak heerlijk tot zijn recht komt.

La Villa Lorraine
Eten uithalen lijkt al snel ongezond en niet altijd even lekker. Om thuis te kunnen genieten van restaurantwaardig eten, helpt traiteur La Villa Lorraine een handje. Naast de pasta’s kan je ook genieten van soep, salades, vis, gevogelte en afslankgerechten.

We denken dat 25 oktober een Bella Notte wordt.

Door Stef Lyskawa