Gepubliceerd op 19 februari 2020

Lady van de week: Candice Swanepoel

Delen op

Het zou ons verbazen als je de namen van tien modellen zou kunnen noemen. Maar Candice Swanepoel zal vast wel een belletje rinkelen. De Zuid-Afrikaanse mag al op de catwalk lopen sinds haar 15de en wordt tot op heden beschouwd als één van de mooiste vrouwen ter wereld.

Candice is nog maar dertig lentes en werd geboren in 1988 in Mooi River in de provincie KwaZulu-Natal. Ze groeide op bij haar ouders en haar broer Stephen.

Toen ze op haar 15de op een vlooienmarkt liep in Durban, werd ze opgemerkt door een scout. Al heel snel mocht ze voor de grootste magazines en merken poseren, zoals Vogue, Elle (Duitsland), HQ, …

Niet alleen verschijnt ze op de covers van tijdschriften, maar ze wordt ook het gezicht van enkele grote merken zoals Nike, Diesel, Tommy Hilfiger, Juicy Couture of Versace.

Daarnaast was ze een graag geziene gast voor de catwalk van Dolce & Gabbana, Chanel, Viktor & Rolf, Jean Paul Gaultier, Diane von Fürstenberg en vele anderen.

Sinds 2007 mag ze het goddelijke leger van Victoria Secret vervoegen. Al deze meiden zijn natuurlijk beeldschoon, maar blijkbaar sprong ze er toch een beetje bovenuit. Want in 2010 werd ze geselecteerd om te poseren in de “SWIM-catalogus” met Lindsay Ellingson, Rosie Huntington-Whiteley en Erin Heatherton.

Nadat ze in 2010 officieel werd voorgesteld als Angel, krijgt ze het volgende jaar de eer om de show te openen.

Het werd alleen maar gekker, want in 2013 valt haar een nieuwe eer te beurt. Ze werd gekozen om de Royal Fantasy Bra van Victoria’s Secret te dragen, een beha met 10 miljoen dollar aan robijnen, diamanten en gele saffieren.

Hoewel het carrièregewijs allemaal lekker liep voor de Zuid-Afrikaanse, kreeg ze vorig jaar een zware tegenvaller te verwerken. Haar huwelijk met Hermann Nicoli, tevens model, liep op de klippen. De twee hadden samen twee kleine zoontjes.

 

Door Stef Lyskawa