Geüpdatet op 9 oktober 2019

De tien leukste golfweetjes

Delen op

Als je binnenkort voor de eerste keer gaat golfen, maar je weet niet goed waarover je moet praten, dan hebben wij wat weetjes voor jou in petto. Wij geven je de tien beste ijsbrekers.

Golf werd niet alleen op aarde gespeeld, maar ook daarbuiten. In 1971 nam Alan Shepard zijn clubs mee naar de ruimte en sloeg twee balletjes.

Ooit afgevraagd hoeveel gaatjes een golfballetje telt? Wel je hoeft ze niet te tellen want het zijn er gemiddeld 336.

Waar anders dan in Frankrijk kan je de klassieke en te warme outfit laten voor wat het is en in je nakie met een golfclub overweg gaan.

De hoogste berg ter wereld is te vinden in Tuctu, Peru. Hier kan je genieten van het gras op 4300 m.

Een condor is een score van vier onder de maat in één hole. Slechts vier golfers hebben de prestatie in de hele golfgeschiedenis bereikt.

Als je denkt dat jouw potje golf lang duurt, dan moet je maar eens gaan praten met Adam Rolston. Deze Zuid-Afrikaanse amateur speelde 20 094 potjes gedurende 82 dagen en doorkruiste 2011 km af. Gelukkig deed hij dit niet voor zichzelf, maar om geld in het laadje te brengen voor de Laureus Sport for Good Foundation.

Wil je een wereldrecord verbreken? Probeer eens zoveel mogelijk golfballen in je hand vast te houden. Momenteel staat het record op Silvo Sabba die een absurd aantal van 27 kon vasthouden.

In Zuid-Afrika is er een golfterrein waarbij het startpunt op 400m hoogte ligt en het gat ter hoogte van de zeespiegel. Een whole in one zou onmiddellijk een miljoen euro opbrengen.

Het langste golfterrein is zo een 1350 km lang. De Nullarbor Links Course in het zuiden van Australië is verspreid over verschillende steden die ongeveer op 66 km van elkaar liggen. De meeste golfers voltooien het volledige veld in vier dagen.

Alle Amerikanen geven samen het ongelooflijke bedrag van 600 miljoen dollar uit aan golfballen.

Hopelijk vind je hier genoeg inspiratie om een nieuw record te breken.

Door Stef Lyskawa