Geüpdatet op 10 oktober 2019

Rolex Mentor & Protége Arts Initiative

Delen op

Als merk dat wordt omringd door kunstenaars die de prachtige juwelen voorbrengt, is Rolex bewust hoe belangrijk het is om talent te stimuleren. Daarom zet het juwelenbedrijf zich in om getalenteerde kunstenaars van over de hele wereld in contact te brengen met bekende meesters in dezelfde discipline. Als sinds 2002 organiseert Rolex dit programma dat vooral draait rond het overbrengen van artistieke uitmuntendheid.

In het weekend van 8 en 9 februari 2020 zal Kaapstad, Zuid-Afrika het epicentrum worden van 200 kunstenaars en persoonlijkheden die in het Baxter Theater Centre zullen verzamelen. Dit gebeurt onder het toeziend oog van Fruzsina Szèp die deelnam aan the participation of protégés 2018-2019.

Nadat de protégés hebben kunnen leren van hun mentors, zullen alle soorten kunstwerken gepresenteerd worden tijdens voorstellingen, lezingen, debatten etc. De hoogtepunten van deze editie worden gekenmerkt door dans, architectuur, literatuur en muziek.

Het doel is niet alleen om kunstenaars beter te maken in hun veld, maar kennis te laten maken met nieuwe disciplines door dialogen te laten plaatsvinden tussen verschillende generaties. Daarnaast is het interessant om de perspectieven die andere culturen en afkomsten met zich mee te brengen te horen tijdens de verschillende uiteenzettingen.

Door Stef Lyskawa