Geüpdatet op 9 oktober 2019

De meest winstgevende auto ter wereld

Delen op

Voor velen onder ons zal het een droom blijven, maar we zouden zo ontzettend gelukkig zijn moesten we op een dag de poort van onze garage opendoen en daar een Porsche terugvinden. Autoliefhebbers hebben op dit moment discussies over de evolutie van de carrosserie en of die in deze gedurende moderne tijden mooier is geworden. We vrezen dat we dit standpunt helaas moeten tegenspreken, want niets komt in de buurt van de iconische Porsche 911.

Dit model wordt nog steeds gezien als de meest winstgevende ter wereld. Iedereen die het zich kon veroorloven heeft waarschijnlijk dit model in zijn bezit gehad. Hoewel de auto het eerst op de weg verscheen in 1964 is het nu, acht generaties later nog even mooi en het meest winstgevende model van het Duitse bedrijf.

Porsche besefte dat ze iets speciaal hebben voortgebracht. Daarom werd er ook gekozen om de basislijnen die al vanaf het eerste model bestaan, niet te veranderen maar door te trekken naar de nieuwe modellen.

Hoe komt het dat de auto, ondanks dat er niet veel over de toonbank zijn gegaan, toch de meest lucratieve verkoop is voor het bedrijf? Wel, Porsche verkocht de opties gewoon tegen bijzonder hoge prijzen.

Voor mensen die een Porsche kunnen veroorloven is de standaardversie vaak niet genoeg. Daarom kwam het Duitse bedrijf met speciale series of high-end modellen die natuurlijk wat meer kostten. Denk maar aan de GT3, turbo of turbo S.

De Porsche 911 doet denken aan een whisky: het wordt alleen maar beter met ouder worden.

Door Stef Lyskawa