Geüpdatet op 9 oktober 2019

bombshell van de week: Nathalie Portman

Delen op

Wie dacht dat Avengers Endgame het einde van de Marvelfilms was, had het goed mis. Meer dan ooit begrijpt Disney hoe belangrijk inclusie in de filmindustrie is en zal daarom meer vrouwelijke personages en personages introduceren van buitenlandse origine. Eén daarvan is een bekend gezicht. Nathalie Portman konden we al zien in de eerste twee Thor films en nu zal ze ook de hamer overnemen van Chris Hemsworht.

Niet alleen barst Nathalie van het talent, maar ook de hersenen zijn duidelijk meegegeven door haar ouders. Haar vaders was een Israëlische onvruchtbaarheidsarts. Daarnaast heeft de holocaust diepe littekens nagelaten op haar familie. Haar overgrootvader stierf in Auschwitz terwijl haar overgrootmoeder spioneerde voor het Verenigd Koninkrijk.

Haar schoonheid was voor het grote merk Revlon direct zichtbaar. Ze boden haar een contract aan om één van de gezichten te worden voor hun reclamecampagne. In eerste instantie was ze niet echt geïnteresseerd. Portman wou namelijk geen model, maar actrice worden. Ze kwamen daarom tot een compromis. Nathalie zou meewerken aan de campagne en in ruil daarvoor zou Revlon voor audities zorgen.

Op 12 jarige leeftijd kreeg ze haar eerste rol in de film Mathilda van Luc Béson, naast Jean Renno. Dit was niet de enige grote naam die ze op jonge leeftijd al mocht vervoegen. Al Pacino was vanaf het prille begin onder de indruk, net als regisseurs Woody Allen en Tim Burton.

1997 was een belangrijk jaar voor haar. Voor een tijdje liet ze de filmwereld achter zich om het op een livepodium door de rol van Anne Frank te vertolken in een theaterbewerking. Door haar familiegeschiedenis voelt ze zich sterk verbonden met deze rol en met Anne Frank in het algemeen.

In 1999 net wanneer ze van Harvard afstudeert, wordt haar een rol in de prequel van Star Wars aangeboden. Hoewel deze films hevige voor-en tegenstanders kent, blijkt de film wel een gigantisch financieel succes en een mooie referentie voor de CV van de jonge Nathalie Portman.

Haar beste rol is in de film noir Black Swan. Hoewel deze film geen absurd budget had, wordt het een financiële meevaller, maar vooral een kritisch succes. Black Swan valt op zo goed als elke prijsuitreiking in de prijzen en Nathalie Portman mag de prijs voor beste actrice in ontvangst nemen op de Oscars.

Naast haar artistieke activiteiten is Natalie Portman betrokken bij de Foundation for International Community Assistance, een vereniging zonder winstoogmerk die microkredietoplossingen biedt in ontwikkelingslanden.

In 2018 deed ze mee aan de Woman’s March waarbij ze vertelde over haar eigen problemen met seksuele intimidatie. Eén van de eerste fan brieven die ze kreeg op dertienjarige leeftijd was een verkrachtingscenario. Ook de andere brieven die ze als jong meisje kreeg kunnen niet anders beschreven worden als walgelijk.

Dit bericht bekijken op Instagram

#timesup

Een bericht gedeeld door Natalie Portman (@natalieportman) op

Hoewel het carrière gewijs allemaal wel voor de wind gaat voor de Amerikaanse actrice bleek de ware vinden een veel moeilijkere uitdaging. In 2003 had ze een relatie met de Mexicaanse acteur Gael García Bernal, in 2006 met de Amerikaanse acteur Jake Gyllenhaal en in 2007 met het Amerikaanse model Nathan Bogle en vervolgens met de Amerikaanse zangeres Devendra Banhart.

Gelukkig vond ze haar grote liefde op de filmset van Black Swan. Benjamin Millepied, danser en choreograaf verloofde zich met haar op 2010, wanneer ze ook hun eerste kind samen verwachten. In 2011 werd Aleph geboren.

In 2017 verwachtte het koppel een dochtertje Amalia. Ondertussen woont het koppel in Parijs nu dat Benjamin directeur van het Ballet en Opera is van Parijs.

Wij kunnen alvast niet wachten tot 2021 wanneer ze de godin van de donder wordt.

Door Stef Lyskawa