Geüpdatet op 9 oktober 2019

Brussel Museum Nocturnes

Delen op

Onze hoofdstad heeft een mooie collectie musea. Helaas is het soms voor werkende mensen moeilijk om deze te bezoeken. De weekenden zijn namelijk vaak al goed gevuld. Daarom dat al jaren de hoofdstad nocturnes organiseert tijdens de herfstmaanden waarbij elke donderdag tal van musea de deuren open houden tot 22u.

Voor deze 19de editie is er de mogelijkheid om 73 verschillende musea te bezoeken. Niet alleen kan je een kijkje nemen bij de permanente tentoonstellingen, maar zetten ze graag hun tijdelijke collectie in de kijker.

Sommige mensen worden ook afgeschrikt door de prijs om een bezoekje te brengen aan een cultuurinstelling, maar dat is nu geen uitvlucht meer. De kostprijs zal maximum €4 bedragen gedurende deze 12 weken.

Uw bezoek moet een totaalbeleving worden waarbij er meer dan alleen het museum gepromoot wordt. Daarom wordt er alles uit de kast gehaald om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Daar hoort soms een hapje, een drankje of een dansje bij.

Tal van leuke activiteiten zijn op jouw aan het wachten. Denk maar de tentoonstellingen in Villa Empain, een wandeling in de plantentuin van Meise en kijk naar de sterren in het planetarium.

De Brusselse Musea Nocturnes belooft je een aangenaam en familiaal cultureel evenement!

Voor meer info www.brusselsmuseumsnocturnes.be

Door Stef Lyskawa