Geüpdatet op 9 oktober 2019

Gentleman van de week: Chris Pratt

Delen op

Als je de film Forrest Gump hebt gezien, dan heb je waarschijnlijk al eens gehoord van Bubba Gump Shrimp. Dit was een fictief restaurant in de film dat naderhand door echte ondernemers is opgestart. Chris Pratt was er twintig jaar geleden een ober. Nu lijkt het bijna alsof het in de sterren geschreven stond, dat hij zelf in films zou gaan spelen.

Christopher Pratt, bekend als Chris Pratt, is een Amerikaanse acteur, geboren op 21 juni 1979 in Virginia, Minnesota. Zoon van Kathleen Louise en Daniel Clifton “Dan” Pratt, Chris Pratt heeft ook een broer en een zus.

Verder studeren bleek niet echt weggelegd voor de jonge Chris Pratt. Hij verliet de universiteit na het eerste semester en ging vervolgens aan de slag al kaartjesverkoper en stripper. Toch kreeg hij constant met tegenslag te maken waardoor hij als dakloze eindigde in Maui.

celeber.ru

Hij mocht in de kortfilm Cursed opdraven van Rae Dawn Chong. Blijkbaar was ze een grote fan van zijn werk, want dankzij haar mocht hij zijn eerste langere rol vertolken in de Warner Bros serie Everwood.

Wanneer de serie gecancelled wordt, blijft het wachten op interessante rollen. In de tussentijd speelt hij vooral gastrollen in series.

Nadat hij was gastrollen kreeg in enkele films, verscheen hij terug op het kleine scherm in de ontzettend populaire komedieserie Parcs and Rec. In eerste instantie was het gastrol voor een paar afleveringen, maar het personage was zo geliefd dat hij een deel werd van de vaste cast.

In 2014 wordt hij bekend bij het grote publiek als Starlord aka Peter Quil in de Marvelfilm Guardians of the Galaxy. De film wordt een succes en zal later ook in de Avengersfilm een belangrijke rol spelen.

Vervolgens rijft hij de blockbusters aan elkaar. Pratt mag de hoofdrol spelen in het vervolg van Jurrasic Park en speelt naast Jennifer Lauwrence in de scifi-thriller Passengers.

Op relationeel gebied had Pratt eerst twee jaar een relatie met actrice Emily VanCamp, bekend van de serie Revenge. De twee ontmoette elkaar op de set van Everwood.

In 2007 ontmoet hij de Amerikaanse actrice Anna Farris, die bekend is van films zoals Scary Movie. Twee jaar later verloven ze zich en ze trouwen 5 maanden op Bali. In 2012 krijgen ze samen een zoontje Jack. Helaas gaat het koppel in 2017 uit elkaar.

Een jaar na de scheiding vindt Pratt opnieuw de liefde. Dit keer bij Katherine Schwarzenegger, dochter van Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver, een lid van de Kennedy-familie. Dit jaar maakten ze bekend dat ze samen in het huwelijksbootje waren gestapt.

Het geloof maakt een belangrijk deel uit van Chris zijn leven. Dit aspect deelt hij trouwens met zijn nieuwe vrouw. De tegenslagen die hij in het leven meemaakt bekijkt hij op een christelijke manier en probeert troost te vinden in de verhalen van de bijbel.

We zijn benieuwd hoe de toekomst er gaat uitzien voor Chris Pratt.

Door Stef Lyskawa