Geüpdatet op 1 oktober 2019

Raak de hemel van Bangkok aan in deze prachtige skybars

Delen op

Je hebt ze misschien deze zomer meer dan ooit in onze eigen Belgische steden gezien. Antwerpen, Gent en Brussel pakten in juli en augustus uit met skybars. Om het record te breken zullen we toch nog beter ons best mogen doen, want Bangkok telt er op dit moment het meest. Niet vreemd als je bedenkt dat er miljoenen mensen wonen en talloze toeristen naar deze metropool in Azië trekken die willen genieten van het wonderbaarlijke uitzicht. Wij geven de adressen van de meest hallucinanten.

De Vertigo, op de 61e verdieping van het Banyan Tree Hotel, heeft een smal, langwerpig silhouet. Aziatische landen zijn in de band van het heelal en waarschijnlijk dat ze daarom kozen voor een ruimteschipvormig dek. Heel toepasselijk kreeg deze de naam ‘’Moonbar’’. . Drink een cocktail bij zonsondergang, geniet van zeevruchten of een smakelijke steak.
www.banyantree.com

The Park Society, op de 29e verdieping van Sofitel So Bangkok, biedt een adembenemend panorama van Lumpini Park en aan de horizon, de regio Silom. Bar en Franse keuken met heerlijke menu’s.
www.so-sofitel-bangkok.com

Het is de volledige architectuur van het Octave Rooftob Bar die anderen overtreft. In tegenstelling tot concurrenten beslaat hij meerdere niveaus en heeft hij een 360° zicht. De keuken is bijzonder new-age. Daarnaast serveren ze tapas in Aziatische stijl met allerlei soorten vis.
www.myclubmarriott.com

Wanneer je genoeg hebt van baantjes te trekken in het zwembad kan je naar boven verhuizen naar de prachtige bar in Engelse stijl van het St Regis. Vanaf de 12e verdieping zien we de Royal Bangkok Sports Club, populair bij golfers en paardenraces. Terwijl je geniet van het spectakel beneden kan je zippen van een Bloody Mary, die oorspronkelijk alleen werd geserveerd in het St Regis in New York.
www.marriott.fr

Hoewel je misschien niet het beste uitzicht krijgt in de Red Sky, is het wel bijzonder populair bij zowel binnen-als buitenlanders. Deze bar wordt gezien als een ongelooflijk aanwinst van Centara Grand Hotel naast het grote winkelcentrum Central World.
www.bangkokredsky.com

Iedereen die de Hangover II heeft gezien herinnert zich nog de wilde nacht van de hoofdpersonages in Bangkok. Er is nu een cocktail gemaakt door de werknemers van het Lebua State Tower Hotel genoemd naar de film. Hopelijk heb je ook een legendarische nacht na het drinken van deze cocktail die begint op de 63e verdieping.
www.lebua.com

Als influencer moet je zeker een bezoekje brengen in De Three Sixty Lounge. Deze bar is volledig opgebouwd rond het thema jazz en heeft boordevol exclusieve cocktails, infinity pools en helikopters die op het terras staan.
www.millennium-hilton.bangkokshotels.com

Als je Bangkok bezoekt is het wel aangewezen om op voorhand je tafel te bezoeken. Dit zijn namelijk bijzonder populaire hotspots. Neem daarom een kijkje op de site van de toeristische dienst van Thailand.

www.tourismethaifr.com

Door Stef Lyskawa