Geüpdatet op 1 oktober 2019

Word Instafamous in Malta

Delen op

Het kleine land aan de Middellandse Zee is ongelooflijk eigenaardig. Naast Gibraltar is het de enige plek in Zuid-Europa waar er links wordt gereden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Engels er net de officiële taal is naast Maltees. Naast een mix van culturen vind je er vooral prachtige stranden in een blakende zon terug. Influencers hebben dan ook duidelijk hun favoriete stekje gevonden. Wij tonen jou de leukste plekjes om instaproof foto’s te maken.

1.Valletta

Als je het vliegtuig neemt, zit de kans er dik in dat je aankomt in Valetta. In tegenstelling tot vele andere plaatsen in Malta springt deze plek in het oog door zijn prachtige architectuur. Laat je dus zeker overspoelen door deze prachtige monumenten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bojana Ristivojevic (@bokalica) op

2. Blue Lagoon

Tussen het eigenlijke eiland en de westkust van Comino vind je de Blue Lagoon. Deze plek staat bekend om zijn azuurblauwe kleur, maar is wel ultra toeristisch. Het is daarom aangeraden om buiten het seizoen deze hotspot te ontdekken.

Dit bericht bekijken op Instagram

quand je m’apprête à boire la concurrence 🤧

Een bericht gedeeld door Lyon | Yaoundé (@romanebball) op

3. Mdina

Tot 600 jaar geleden was deze burcht de absolute hoofdstad van het eiland. De stad staat op een heuvel waardoor vijanden zeer moeilijk konden binnendringen. Je moet bij het maken van een foto geen schrik hebben dat er onverwachts een moto of auto tevoorschijn komt, want deze mogen de stad niet in.

Dit bericht bekijken op Instagram

How many of you choose a travel destination based off of Instagram? . . While we usually choose our destinations based on flights, interest and season. – I always use Instagram for spots to visit once we get there! Mdina in Malta is definitely one of those spots. The streets are breathtaking and quiet. Something you'd expect to see in the medieval times! If you plan on going to Malta make sure this town is on your list. . . #TravelStyle #TravelShots #TravelingPost #travelista#TravelLust #TravelInsta #TravelMood #TravelDiaries#TravelForever #TravelAddics #TravelPassion #Travelvibes #gotlocation #vallettamalta#TravelLife #TravelingGram #malta #malta🇲🇹#maltaphotography #maltatoday #maltagram #maltaisland#maltalovers #visitmalta #lovemalta #maltalife #mdina#mdinamalta #unlimitedmalta

Een bericht gedeeld door ✈Madi & Ben (@restlessworker) op

4. Sliema

Ben je iemand die niets van de stilte moet weten, dan is dit kuststadje echt iets voor jou. Van alle plaatsen is het misschien het leukst om te gaan shoppen of op stap te gaan, maar dat maakt het wel net iets minder authentiek dan de andere hotspots.

Dit bericht bekijken op Instagram

#capturetheinstant#feelthesunset#

Een bericht gedeeld door desy_pitti (@desy_pitti) op

5. St. Julians

Net zoals Siliema is deze plek vooral berucht vanwege de uitgangsbuurt. Daarnaast zijn hier nog veel Engelse invloeden te vinden. Dit zie je vooral aan de gebouwen en de clubs die er liggen.

6. Marsaxlokk

Deze plek heeft zoveel te bieden. Eerst en vooral is het de grootste vissershaven van het eiland. Daarnaast is het een grote uitvalsbasis van archeologen die hier tal van (vooral religieuze) vondsten hebben gedaan. Ga zeker eens langs bij de vismarkt waar je prachtige verse zwaardvissen vindt.

7. Golden Bay Beach

What’s in a name. Naast de mooie kleur zijn het vooral de vele mogelijkheden die het strand zo populair maken. Er zijn tal van restaurants en faciliteiten, naast de gewone watersportbedrijfjes die je aan het droge kan vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

🐚🌵

Een bericht gedeeld door Mèdea Iasaghashvili ♉️🌵 (@med.__.one) op

8. Popeye Village

Menig millenial zal ergens misschien de naam Popeye nog wel vaag kennen, maar 30 jaar geleden was het één van de populairste tekenfilm figuren. In 1980 kwam er een live-action versie van de film die voor een deel werd gefilmd op deze set.

9. Mellieħa

Hoewel deze stad redelijk populair is bij toeristen, hangt er een zeer kalme sfeer. Het is de perfecte locatie om te genieten van het strand, met alle voordelen zonder te veel het gevoel te hebben dat je daar alleen met andere buitenlanders ligt.

10. Blauwe Grot

Dit is sowieso een plek die je moet gezien hebben, met of zonder camera. De Blauwe Grot laat door de weerspiegeling van het zonlicht op hetzelfde moment verschillende kleuren blauw zien. Neem dus zeker een bootje om deze unieke plek te bezichtigen.

Dit bericht bekijken op Instagram

#azur #bluecave #bluecavemalta #malta #maltalife #visitmalta

Een bericht gedeeld door Adrienn (@annika.world) op

Het paradijs bestaat en bevindt zich maar op 2,5 uur van Brussel

Door Stef Lyskawa