Gepubliceerd op 11 september 2019

scheur over de weg met de nieuwste bugatti

Delen op

Vraag aan honderd autofans wat hun droomauto is en zeker 50 zullen zeggen een Bugatti. De nieuwe Centodieci werd deze week onthuld tijdens de Monterrey Auto Week in Californië. Nostalgie verkoopt en dat weet het Italiaanse automerk maar al te goed. Daarom kozen ze ervoor om terug te keren naar het EB110-model van de jaren 90. Dit beestje van 1600 pk, kan voor een slordige 8 miljoen euro al voor jou zijn.

Ter ere van hun 110-jarig bestaan werd op zoek gegaan naar een ontwerp dat zowel het verleden als de toekomst belichaamt. Op dit moment zijn er maar tien exemplaren gemaakt, en zijn ze allemaal al verkocht.

Dat het net voor EB110 koos als referentiepunt is geen toeval. De plannen voor de auto zaten al 35 jaar in één van de kluizen van het Italiaans bedrijf en wordt als het paradepaardje gezien.

In een verklaring van het merk legt Achim Anscheidt, hoofdontwerper bij Bugatti, uit: “De uitdaging was niet naar het ontwerp van de historische auto te kijken en niet alleen achteraf te werken. We wilden de lijn en technologie van toen op een moderne manier interpreteren “.

Onder de motorkap kan je een motor met 1600 pk terugvinden. Deze machine is 20 km lichter waardoor je alleen nog maar sneller kunt gaan. Dankzij de Chiron-technologie haalt de auto snelheden van 0 tot 100 in slechts 2,4 seconden en van 0 tot 300 in 13, 1 seconden.

Schoonheid en snelheid hebben duidelijk een prijs.

Door Stef Lyskawa