Gepubliceerd op 11 september 2019

De gekste foodtrends van dit jaar

Delen op

De rol van eten is de laatste jaren zo erg veranderd. De tijd om gewoon onze maag te vullen met (hopelijk) lekker eten is voorbij. We moeten rekening houden met de voedingswaarden en sinds de populariteit van sociale media, liefst ook nog super mooi. Niemand kijkt namelijk graag naar een foto van onappetijtelijk eten. Wij tonen jullie daarom de gekste culinaire trends die instagramproof zijn verklaard.

De sushi-burrito
De naam zegt het eigenlijk al helemaal zelf het zijn alle ingrediënten van sushi zoals rijst, knapperige groenten en kip die gevuld worden in een ultrafijne nori. Dit is handig voor mensen die geen stokjes of mes en vork willen gebruiken.

Insecten als aperitief
Misschien is het een ideetje voor het volgende familiefeestje of tijdens de feestdagen, een heerlijke krekel bij een glaasje cava. De smaak valt vaak reuze mee, er zijn heerlijke recepten te vinden om insecten te gebruiken en ze zijn bijzonder ecologisch. Dus misschien is dit de hype die het meest verdiend om mainstream te worden.

Wijnwater
Zelfs snappen we het nut hier niet heel erg van. Het zou dezelfde smaak en voordelen als wijn hebben, maar zonder alcohol, suiker of zelfs calorieën en jammer genoeg ook het plezier dat ermee gepaard gaat.

cookie dough
Iedereen die bij mama of grootmoeder in de keuken stond terwijl er koekjes of gebakjes gemaakt werden, heeft al heerlijk de pot mogen uitlikken. Om families tussen broers en zussen te vermijden zal er een snoeperd op het idee zijn gekomen om gewoon volledige lepels aan te bieden, wat nu een waar gat in de markt is.

De Pegan-methode
De Pegan-methode bestaat uit het volgen van een paleodieet dat bestaat uit onbewerkte voedingsmiddelen, eiwitten en fruit en groenten zoals onze voorouders) parallel aan een veganistisch dieet.

De schil eten
We moeten ecologischer omgaan met ons voedsel en dus ook voedselafval reduceren. Daarom worden oplossingen gezocht om gezonde delen van producten te verwerken tot iets lekkers. Zo worden bijvoorbeeld aardappelschillen gefrituurd.

Kleurrijke koffie
We zijn de donkere kleuren van koffie een beetje kleur. Om de dag goed te beginnen hebben we nood aan iets anders. Daarom kan je nu groen, roze of blauw terugvinden in je bakje troost. Hiervoor zijn geen kleurstoffen nodig, maar planten. Wat matcha, amandelpoeder of maca zal niet alleen het uitzicht, maar ook de smaak verfijnen.

Een beetje foodie zal deze trends vast kennen. Zo niet dan is het wel echt het moment, want 2019 is alweer bijna voorbij.

Door Stef Lyskawa