Geüpdatet op 11 september 2019

krijg terug alle soorten energie

Delen op

Op zich is het niet slecht om tijdelijk een sleur te zitten, want dit betekent een perfect controle over je leven. Hoe je hier positief mee kan omgaan leert Aspariacoach Monica Schettino jou. Zodat je niet in een dal beland na de vakantie.

Wanneer we op vakantie gaan, gebruiken we af en toe de term ‘’de batterijen opladen’’. Dit is eigenlijk letterlijk wat er gebeurt in je lichaam, je krijgt ongelooflijk energie, maar al snel kan deze niet om met het hectische werkleven na een aantal weken vakantie.

Om onze energie letterlijk niet te verspillen, zijn er een aantal tips en tricks die ervoor zorgen dat we een betere balans vinden. Eerst en vooral is gezonde voeding bijzonder belangrijk. Daarnaast moeten we niet praten over ‘’energie’’ in het algemeen, maar een onderscheid maken tussen fysieke energie, mentale energie en emotionele energie.

Fysieke energie laat, zoals de term doet vermoeden, ons toe om actief dingen te doen. Door ervoor te zorgen dat je spieren traint kan je je fysieke energie uitbreiden. Om dit te bereiken is de juiste voeding aangewezen en vermijd je zeker en vast lege calorieën. Dit wil zeggen, dat je best geen voedingsmiddelen inneemt die amper voedingswaarden hebben.

Vaak gaat het lichaam gepaard in de geest. Denk maar aan ‘’ mens sana in corpore sano’’ een gezonde geest in een gezond lichaam. Om een hele dag gefocust te blijven op je werk is het belangrijk om je mentale energie in stand te houden. De grootste vijand is echter een slechte organisatie. Daarnaast is het belangrijk om niet te multitasken. Dit lijkt efficiënt, maar is het totaal niet. Focus op één taak per keer en zorg ervoor dat je suikerspiegel stabiel wordt gehouden.

De laatste soort, is er waarschijnlijk eentje waar je nog niet over hebt gehoord: Emotionele energie. Deze wordt vaak verwaarloosd en onderschat, want het helpt ons op positief en optimistisch te blijven. Om deze optimaal te houden, moet je zeker in een drukke periode, leren om stress te reguleren. Dit kan door genoeg te slapen, buiten in de natuur te wandelen of te mediteren. Door een te veel aan stress kan je lichaam en in het bijzonder je darmen zeer slecht reageren.

Heb je het gevoel dat je fysieke, mentale of emotionele energie mist?
Ontdek een wereld van fitness, sport en welzijn.
Word vandaag nog lid en profiteer van onze 90 dagen tevredenheidsgarantie * >>> Link naar www.aspria.com

* Aanbieding onder voorwaarden

Door Stef Lyskawa