Geüpdatet op 11 september 2019

De beste plekken om lekker te ”niksen”

Delen op

September is vakantie voor mensen die in de zomer hebben doorgewerkt. Zij gaan op zoek naar goedkopere alternatieven op een moment dat de zon nog steeds schijnt. Tijd om even te ontsnappen aan de deadlines en hoge werkdruk door even te ‘’niksen’’. Dit woord werd tevens door Time Magazine uitgeroepen tot nieuwe ‘’hype’’ , in navolging van het Deense ‘hygge’ (gezelligheid).

Een huisje met wellness
Even nood aan sauna, jacuzzi of heerlijke massage, dan kan je dankzij Bellvilla nu een huisje huren die alle faciliteiten in het huis aanbiedt waardoor je heerlijk ontspannen terug naar huis keert.

Ontdek absolute rust op een eiland
Soms hoef je helemaal niet ver te gaan om een tropisch gevoel te krijgen. In het zuiden van Frankrijk 17 km van de kust van Vendée ligt het eiland Ile d’Yeu. Om de absolute rust te garanderen, kan je enkel het eiland bereiken met de ferry, terwijl je auto achterblijft op het vasteland. Geniet er van de stilte, de prachtige landschappen, de grillige rotskust en de turquoise baaien.

Bevaar de 7 zeeën
Voor echte zeevaarders zal het waarschijnlijk een droom zijn om de Atlantische Oceaan over te steken, zeker wanneer er een vijfmaster op het doek verschijnt. Gelukkig hoef je aan boord zelf niet te veel te doen en heb je eindelijk de tijd en de kalmte om volledig tot jezelf te komen.

Varen door de wijngaarden
Hou je wel van een beetje water, maar is de oceaan misschien een te eng idee? Dan is er voor Belgische passagiers de perfecte oplossing. Onder het toeziend oog van Belgische begeleiders vaar je langs de Portugese kust, terwijl je de mooiste wijngaarden van het land vanuit het dek kan spotten. Gelukkig hoef je niet alleen te kijken, maar mag je ook proeven van een glaasje.

Neem afscheid van je wifi
Als je altijd panisch je mails aan het checken bent, of je gsm geen tijdje kan laten liggen, wordt het misschien hoog tijd dat je de Cabanes van het ecodomein Coucoo Grands Cépages bezoekt, ver weg van de rest van de wereld. De hutten liggen verspreid op het meer en aan de oever. Midden de natuur leef je volledig offline, want er is alleen wifi in het hoofdgebouw. De ecohut Utopie, in het midden van het meer, is alleen per boot toegankelijk.

Dus blijf gewoon lekker in je luie zetel.

Door Stef Lyskawa