Geüpdatet op 11 september 2019

Al fietsend naar de hemel

Delen op

Limburg fietsparadijs. Iedereen kent deze leuze in Vlaanderen en hij is niet gestolen. De provincie had met fietsen door het water in Bokrijk al één spectaculaire manier gevonden om de regio te promoten en daar komt nu nog eentje bij.

Op 30 km van Hasselt, kan je in het domein Pijnven het beste uitzicht verkrijgen door al fietsend de top van de bomen te bereiken. Vanzelfsprekend doe je dit op een veilige, maar vooral een heel erg originele manier.

Op het eerste zicht lijkt het misschien een intensieve uitdaging, maar het concept is ontworpen dat iedereen dit zou moeten aankunnen. De helling is tussen de 3 en 4% gedurende 700m, waarbij je ongeveer tot een hoogte van 10m klimt.

Het doel van de constructie, is om een weg in de bomen te plaatsen die niet bijzonder hard opvalt. Daarom werd er gekozen voor cortenstalen pilaren die de stam van de omliggende dennen perfect nabootsen.

De dennen werden aan het begin van de vorige eeuw gepland om te dienen als steunpilaren in de mijnen. Vanwege de sluiting van de mijnen, werden ze nooit gebruikt en zorgen ze ervoor dat Limburg een bos rijker is.

Dus als je dit fenomeen van heel dicht wil meemaken, hoef je alleen de fiets te nemen tot in Hechtel-Eksel en naar het hart van het Bosland gaan tot knooppunt 272 van het lokale fietsnetwerk.

Om je vrienden en familie jaloers te maken, mag je zeker niet vergeten om de hashtag #FDDB (voor “Fietsen door de bomen”) te gebruiken!

Door Stef Lyskawa