Gepubliceerd op 30 augustus 2019

Uitvindingen die het leven in de stad aangenamer hebben gemaakt

Delen op

Al jaren roepen natuurorganisaties en verschillende politieke partijen om een betonstop. We moeten dichter bij stadkernen gaan wonen zodat er meer open ruimte gecreëerd kan worden voor natuur. De tegenreactie hierop is bijvoorbeeld dat de lucht in de steden van slechte kwaliteit is en dat het te druk en onaangenaam is. Daarom dat steden zelf specialisten aan boord nemen om het dagelijks leven te verbeteren.

Een bibliotheek op de bus
Je hebt het misschien zelf al gemerkt wanneer je van de ene kant van een stad naar het andere uiteinde moet gaan: dit kan ontzettend lang duren. Een boekenrek zorgt er niet alleen voor dat de tijd sneller voorbij gaat, maar kan ook jonge mensen terug aansporen om meer te lezen.

Een snelweg die elektrische auto’s oplaadt
Hoewel de laatste jaren steeds meer autoproducenten zich richten op groenere varianten, blijft het aantal kilometers een hekelpunt. Zelfs een Tesla haalt de 200km niet. Met andere woorden een ritje naar de kust heen en terug wordt zelfs vanuit de hoofdstad onmogelijk zonder op te laden. Daarom is dit een geniaal idee.

Een skilift voor fietsen
De Belgische en Nederlandse steden zijn redelijk plat. Maar wie Kopenhagen of Stockholm heeft bezocht, heeft vast al gezien dat sommige straten een helse beklimming zijn. Daarom zijn er nu in sommige steden fietsliften geïnstalleerd die fietsers sneller boven moeten helpen.Een draaimolen die toegankelijk is voor invalide kinderen

Een kind dat fysiek of mentaal wordt uitgedaagd, heeft het al vaak zwaar genoeg. Om toch af en toe hun zorgen te kunnen vergeten, is het fijn om iets leuk te doen net als alle andere kinderen.

Betere parkeerscheidingen
In elke parkeergarage heb je wel een paar koekwausen die vlak tegen je auto parkeren. Met deze balken die aan muren bevestigd zijn kan je niet meer anders dan mooi tussen de lijnen parkeren.

Een stoel met zonne-energie
Relaxen en je gsm opladen op een milieubewuste manier? Het kan nu met deze speciale fauteuil, die zonnepanelen aan de bovenkanten bevestigd heeft. Daarnaast is er een handig dak boven je hoofd zodat je niet de zon in je gezicht of op je scherm krijgt.

Geef toe, met deze uitvindingen wordt het leven in de stad een pak aangenamer.

Door Stef Lyskawa