Gepubliceerd op 29 augustus 2019

ElElektrisch, duurzaam en beeldschoon: De Porsche Taycan

Delen op

Na een succesvolle passage met hun hybride auto gaat Porsche nog een stapje verder met een volledig elektrisch model. Toch is nieuw niet altijd beter. Daarom gaat Porsche op zoek naar de beste aspecten van hun vorige modellen om ze aan te passen aan nieuwe technologische tijden.

Het originele 911-dashboard uit 1963 en de strakke vormgeving diende als inspiratie voor het interieur van de nieuwe Porsche Taycan. Om er voor te zorgen dat de bestuurder in alle veiligheid de besturingsknoppen kan bedienen tijdens het rijden is het dashboard met zijn ultramodern ontwerp strak en minimalistisch, maar daarom niet minder handig.

Je auto lijkt een gigantisch grote smartphone of tablet waarbij er een gebogen 16,8-inch scherm te vinden is in de auto. Daarnaast zijn er vierweergavemodi die je kan instellen: Klassieke modus, Kaartmodus, Volledige kaartmodus en Pure-modus.

Er zijn twee versies beschikbaar voor het grote publiek. Naast het basismodel met aanpasbaar stuur is er de GT Sportversie. Het heeft een onderscheidend ontwerp met zichtbare schroefkoppen en is voorzien van een circulaire modusschakelaar in Porsche-stijl die kan worden gebruikt om verschillende rijmodi te selecteren.

Het grote verschil ligt vooral bij de details. De ontstekingsknop is dit keer te vinden aan de linkerkant van het stuur.

More is less, en dat hebben ze bij Porsche duidelijk begrepen. De vele features en functies zijn aanzienlijk verminderd. De bedoeling was om een auto op de markt te brengen die zelf al intelligent en intuïtief die op de stem van de chauffeur reageert. De navigatie, telefoon, media en zelfs het comfort zijn allemaal te besturen met de stem dankzij een geoptimaliseerde spraakbesturing.

De Taycan moet vooral een auto zijn die heel persoonlijk aanvoelt. Daarom zijn er tal van aanpassingsmogelijkheden mogelijk. Er zijn tal van ontwerpen en kleuren beschikbaar en ook het interieur kan eerder klassiek of bestaan uit seizoensgebonden gelooid Club Leather OLEA-leer, waarvan het bruiningsproces olijfbladeren gebruikt.

Om het groene karakter nog meer in de verf te zetten werd er gekozen voor om het oppervlakte te maken uit state-of-the-art oppervlaktestructuren. Het gebruikte materiaal is Race-Tex, een hoogwaardig microfiber materiaal dat gedeeltelijk bestaat uit gerecyclede polyestervezels. De productie omvat 80% minder CO2-uitstoot dan traditionele materialen. De vloer gebruikt onder meer Econyl®-gerecyclede vezels, gemaakt van gerecyclede visnetten.

Om het interieur zo stijlvol mogelijk te doen uitschijnen werd er gekozen voor de interieurkleuren Black-Lime Beige, Blackberry, Beige Atacama en Meranti Brown. Daarnaast is het mogelijk om met bepaalde accenten je auto letterlijk en figuurlijk extra in de verf te zetten. De keuze bestaat uit speciale contrasterende kleuren in mat zwart, donker zilver of neodymium, een elegante champagnetint.

Dat er een breed gamma aan verschillende keuzes is, wil niet zeggen dat de kwaliteit daalt. Vanaf kan u de Taycan terugvinden bij Porschedealer.

Voor meer info ga naar: