Gepubliceerd op 29 augustus 2019

5 manga en anime hotspots in Tokio

Delen op

Nu dat volgende zomer de Olympische Spelen georganiseerd zullen worden in Tokio, is het misschien handig om te weten wat nog te bezoeken als je in 2020 onze Belgische atleten gaat aanmoedigen. Vergeet zeker niet wanneer je naar Tokio gaat de belangrijkste manga hotspots te ontdekken.

Ghibli Museum, Mitaka
Het Japanse Disneyland is een ode aan de belangrijkste animatiestudio van het land van de rijzende zon. Kijk je ogen uit in het prachtige museum met zijn surrealistische architectuur. Mensen van over heel de wereld vinden dit één van de must see plekjes. Ghibli verkreeg wereldwijde faam in 2001 toen de film Spirited Away de Oscar voor beste animatiefilm wegkaapte.

Gundam Base
De manga Gundam is een certitude in het circuit. Deze serie bestaat al sinds 1979 en is nog steeds bijzonder populair. Een van deze grote robots staat bij de ingang van het Divercity Tokyo Plaza in Odaiba. Vier keer per dag verandert de RX-0 Unicorn Gundam-robot in een destructieve robot, genoeg om indruk te maken op alle bezoekers.

Akihabara Wijk
Stel je Time Square voor, maar dan nog kleurrijker en meer in de ban van robots, gadgets en stripfiguren. Dit is letterlijk de hemel voor geeks en zelfs als je niet zo voor deze bijzonderheden bent is het echt een aanrader, want het is sowieso het meest levendige deel van de stad.

Otome Road
Hoewel Japan een progressief land lijkt, zijn de gender stereotypen heel erg aanwezig. Mannen en vrouwen spreken ook letterlijk een andere taal. Het is dus niet verwonderlijk dat vrouwen hun kledij en manga’s in een andere wijk moeten gaan halen. Otome Road staat bol van de Otome-Kei-winkels, vrouwencafés en Mandarake-winkels.

uginami animatiemuseum
Dit interactief museum laat u kennismaken met de volledige geschiedenis van anime en manga. Als je zelf een beetje creatief ingesteld bent kan je ook zelf een anime ontwikkelen. Dit museum is voor iedereen tof, zowel jong als oud.

Zelfs als je geen fan bent van manga, zijn deze plaatsen een kleine omweg waard!

Door Stef Lyskawa