Geüpdatet op 29 augustus 2019

Bombshell van de week: Megan Fox

Delen op

De volgende Angelina Jolie werd ze genoemd. Vanwege haar prachtig voorkomen en vele tatoeages kan je de gelijkenissen wel degelijk zien. De Amerikaanse actrice en model is op dit moment een beetje naar de achtergrond verdwenen, maar lange tijd werd ze het sekssymbool van begin 21ste eeuw geacht te zijn.

Lange tijd groeide de jonge Megan op in een extreem katholiek gezin. Toen haard ouders scheidde ze werd de opvoedende rol meer opgenomen door haar zus. Maar ook haar moeder en stiefvader zouden een belangrijke rol in haar ontwikkeling spelen.

Een vriendje hebben was tot ze het huis uitging uit den boze. Ze zorgde daarom dat ze zo snel mogelijk financieel onafhankelijk genoeg was om alleen te wonen.

Op 13-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste aanbiedingen als model, nadat ze verschillende prijzen had gewonnen, zoals de American Awrds en de Talent Convention van 1999. Vervolgens verhuisde ze op 17-jarige leeftijd naar LA om aan haar carrière te beginnen.

Haar eerste twee grote rollen waren naast huidige kleppers zoals Kaley Cuoco en Lindsey Lohan in de films Girl Boss en Confessions of a Teenage Drama Queen.

In 2007 brak ze door bij het grote publiek door haar rol van Mikaela Banes in de Transformerfilm die geregisseerd werd door Michael Bay en geproduceerd door Steven Spielberg. Hierdoor werd ze vooral bijzonder populair bij het tienerpubliek, waardoor ze nominaties kreeg bij de MTV Movie Awards en de Teen Choice Awards.

In 2009 vertolkte ze de rol van Banes een tweede keer in de sequel van Transformers en draafde ze op in de horrorkomedie Jennifer’s Body en Jonah Hex.

In 2010 staat haar naam naast die van Mickey Rourke op de affiche van Passion Play.

Na een aantal commerciële mislukkingen en controversiële uitspraken, begint de carrière van Fox een beetje stroef te lopen. Aan het begin van de jaren 10 was ze enkel te zien in Friends with Kids (2011), The Dictator (2012) ), This is 40 (2012) en op televisie in de tv-serie New Girl.

In 2014 en 2016 bleek de relatie met Michael Bay helemaal hersteld want ze mocht meespelen in de nieuwe versie van Teenage Mutant Ninja Turtles.

Haar status van sekssymbool bleef echter onaangetast waardoor ze nog steeds in magazines zoals Maxin of FHN bleef verschijnen.

Aan het begin van haar carrière had Fox een relatie met haar jeugdvriend Ben Leahy. Toen die relatie op de klippen liep begon ze iets met acteur David Gallagher van 2003 tot 2004.

In 2004 begint ze aan haar turbulente relatie met acteur Brian Austin Green. Ze ontmoet hem op de set van The Family Star, wanneer ze 18 is en hij twaalf jaar ouder. Ze verloven zich twee jaar later, maar gaan een tijdje in 2009 uit elkaar. Een paar maanden later gaat de verloving verder tot ze in 2010 in het geheim in Hawaii trouwen.

Door hun relatie is Megan plusmama van Kassius, en mama van een jongen genaamd Noah Shannon Green, en op 12 februari 2014 beviel ze van een tweede jongen, genaamd Bodhi Ransom Green.

Dit bericht bekijken op Instagram

Bodhi: Stunner. Clown. Unicorn.

Een bericht gedeeld door Megan Fox (@meganfox) op

In 2015 zag het ernaar uit dat het koppel definitief gebroken had, maar blijkbaar overwint liefde alles. In 2016 leek alles terug koek en ei waarop hun liefde bezegeld werd met een derde kind Journey River Green.

In 2008 liet Fox nog in een interview vallen dat ze biseksueel zou zijn. Volgens haar worden mensen geboren met het vermogen om op beide geslachten verliefd te worden. Ze heeft bovendien nooit onder stoelen of banken haar aantrekkingskracht ten opzichte van Olivia Wilde gestoken.

Hoewel ze naar eigen zeggen heel erg geniet van seks en het imago van een wildebras te zijn zou ze maar twee bedpartners hebben gehad: Haar eerste liefde Brian en haar huidige man. Het idee om seks te hebben met iemand waar ze niet van houdt maakt haar letterlijk ziek.

Megan Fox sprak ook volledig over haar psychische tekortkomingen. Ze is gediagnosticeerd met obsessieve-compulsieve stoornis (OCS52) en aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit (ADHD53) sinds de kindertijd.

Blijkbaar uit die aandachtstekortstoornis zich ook in een ongelooflijk laag zelfbeeld. Over de jaren heen heeft Megan Fox toevlucht gezocht in cosmetische plastische chirurgie.

Het is een nu al een tijdje stil rond haar, maar we hopen dat we haar snel weer aan het werk mogen zien op tv.

Door Stef Lyskawa