Geüpdatet op 28 augustus 2019

De leukste bezienswaardigheden in Knokke

Delen op

De Belgische kust krijgt vaak de stempel van betonnen muur en ordinair te zijn, maar zij die deze woorden in hun mond nemen, zijn nog nooit in Knokke geweest. Naast een rijk verleden, prachtige huizen zijn er tal van bezienswaardigheden en activiteiten te doen in deze mooie kuststad. Wij sommen de leukste voor u op.

Brasserie Rubens
Dit fantastisch restaurant vind je terug op het Rubensplein, een ideale omgeving om met kinderen te komen. Probeer zeker eens hun kabeljauw met mousselinesaus, wat werkelijk het paradepaardje is en bekend tot ver buiten Knokke.

De Riverwoods Beachclub
In 2010 opende deze strandclub zijn deuren. Dit etablissement houdt drie pijlers hoog in het vaandel: familie, sport en feestjes. Leden kunnen zich namelijk inschrijven voor tal van activiteiten zoals zeilen, motor, kitesurfen, water- en strandsporten. Daarnaast worden er tal van avondevenementen georganiseerd of kan je gewoon even langsgaan voor een hapje en een drankje van april tot oktober.

Le glacier de La Poste
Om de beste ijsjes van het Zoute en omstreken te vinden moet je neerstrijken bij Le glacier de La Poste. Laat voor een keertje de gewone vanille en chocolade achterwege en kies uit het ongelooflijke aanbod.Marie Siska

Je kan niets schrijven over Knokke zonder even het fenomeen Marie Siska te vermelden. Dit familiebedrijf met een rijke geschiedenis is voor iedereen de favoriete bezoekplaats. Terwijl de kinderen genieten in de speeltuin kan u, met uw vrienden of familie genieten van de beste wafels van België en dit al meer dan honderd jaar.

Surfers Paradise
Wie strand zegt, zegt natuurlijk ook surfen. Geen plek aan de Belgische kust die meer over het reilen en zeilen weet van surfen. Of dit nu paddleboarding, surfen of windsurfen is, er staat een team van professionals met bordenvol expertise voor u klaar. Daarnaast kan je uitrusten aan het strandbar na een vermoeiende dag.

Dus aarzel niet om het Saint-Tropez van België te bezoeken.

Door Stef Lyskawa