Geüpdatet op 26 augustus 2019

Het Italiaanse Saint-Tropez: Forte dei Marmi

Delen op

De Italiaanse high society heeft een nieuwe betoverende badplaats gevonden dat wordt gekenmerkt door een prachtig dennenbos, kleurrijke hutten, het strand, bergen die in zee duiken, met andere woorden een idyllische omgeving. Je kan zelf een bezoekje gaan brengen in Forte dei Marmi, gelegen in de provincie Lucca in Toscane.

Het Italiaanse Saint Tropez ligt Aan de rand van de Ligurische Zee. Toch is het in tegenstelling met andere populaire kussteden redelijk rustig, met zijn 8280 inwoners.

Door een onberispelijke reputatie verviervoudigd het aantal (vooral tijdelijke) inwoners gedurende zomermaanden. Vanaf de maand mei is wordt Italiaans kustdorp overspoeld door vooral de Italiaanse en Europese high society. Geen wonder dat het wordt vergeleken met de chique resorts aan de Côte d’Azur.

Niet alleen de onbekende beau monde vertoeft hier graag, maar ook steeds meer burgerlijke families, artiesten, sport- en filmsterren hebben de weg naar Forte dei Marmi gevonden.

Het is heerlijk wandelen op het zachte strand tot aan het turquoise. Daarnaast zijn er typische blauwe strandcabines die in blauwe kleuren die zorgen voor een bepaald charme.

Niet alleen de kust is een aangename omgeving, maar ook het stadcentrum bestaat uit verschillende winkels, kunstgalerijen en wekelijkse markten. Forte dei Daarnaast is het een stad die ’s nachts niet slaapt met al zijn winkels’ die tot s avonds laat geopend zijn.

Ook voor sportfanaten zijn er tal van activiteiten. Je kan er surfen, zeilen, tennis … Het chique resort heeft zelfs een prestigieuze golf, Golf Club. Deze 18-holes baan, werd ontworpen door architect Marco Croze.

Natuurlijk is Italië het land om te genieten van lekker eten en drinken. Maak daarom kennis met de heerlijke gastronomische keuken die vers, en gezonde visgerechten presenteren.

Om te verblijven in absolute luxe heb je de keuze uit verschillende villa’s die ontworpen zijn door de beste architecten ter wereld. Het is in de prestigieuze woonwijk “Imperial Rome” dat we de elite en de mooiste villa’s vinden.

Het is dankzij de kleine luxe kantjes dat Forte dei Marmi het Saint-Tropez van Italië wordt genoemd.

Door Stef Lyskawa