Geüpdatet op 13 augustus 2019

Kijk naar het leven door een Belgische bril: SEALED by Binôche

Delen op

De tijd dat brillen enkel diende om goed te zien en allesbehalve modieus waren is voorgoed verleden tijd. Het Belgische brillenlabel Binôche probeert na twintig jaar iets totaal nieuws en zet volop in voor de lancering voor een nieuw brillenmerk SEALED by Binôche.

Binôche is het kindje van Biche en Gino die op het idee kwamen om hun eigen namen te gebruiken voor het brillenmerk. Ze zijn pioniers op het gebied van meerkleurige brillen, vanuit het idee dat trends niet gevolgd, maar gemaakt moeten worden. Nu twintig jaar later blijft Gino Gommers alleen achter met een team van experts.

Na hun hart en ziel al die jaren in binôche te stoppen, besloot het team dat de tijd rijp was om een nieuwe uitdaging aan te gaan en hun gebundelde ervaring in te zetten voor iets nieuws. Hoewel het team nog steeds verder gaat met binôche, wouden zij ook een nieuw label op de markt brengen dat zich hiervan onderscheidt — enter SEALED by binôche.

De modellen die deze brand naar voorbrengt steunen op drie pijlers, namelijk design, maar ook techniciteit en esthetiek. Daarnaast probeert men monturen naar de klant te brengen die duurzaam en tijdloos blijven.

“Met SEALED by binôche namen we een sprong in het diepe, maar net dat maakte het geheel zo fascinerend. We creëerden, gesterkt door onze jarenlange ervaring, een nieuw brillenmerk dat niet alleen duurzaam en tijdloos is, maar onze klanten ook toelaat op een heel andere manier naar de wereld te kijken”, aldus Laura Heylen over de totstandkoming van het merk.

Waarbij La Casa de Papel de inspiratie haalde uit namen van steden om hun personages te benoemen, gebruikt SEALED by Binôche de namen van manen voor hun eerste collectie brillen. Deze bestaan oestvrij staal en acetaat. Bovendien zijn de monturen ook anti-allergeen.

Het bedrijf wil op en top Belgisch blijven. Daarom worden de volledige collectie ontworpen in Antwerpen en doet het label ook voor de creatie van de etui’s waarin de brillen verpakt worden een beroep op een Belgisch bedrijf. Enkel de monturen worden met de hand gemaakt in een klein atelier in Frankrijk.

De monturen van SEALED by binôche zijn vanaf 26 augustus 2019 te verkrijgen bij de zelfstandige opticien voor een prijs van 447 euro.

Door Stef Lyskawa