Geüpdatet op 16 november 2020

Tips om productief aan thuiswerk te doen

Delen op

De meeste onder jullie hebben met de afgelopen hittegolven misschien wat vaker mogen ervaren hoe het is om thuis te werken. Toch is het de bedoeling dat je de tijd die je spendeert op een productieve, maar toch comfortabele manier doorbrengt. Daarom geven wij jou enkele handige tips over hoe je thuiswerk het best kunt aanpakken.

Zorg dat je uitgeslapen bent
Het kan misschien verleidelijk zijn om langer op te blijven, want je gaat de volgende ochtend toch niet in de file staan. Je kan beter gewoon op tijd gaan slapen en niet de avond voordien tot midden in de nacht gaan feesten. Zet dus maar je wekker zoals elke normale werkdag, zo blijf je makkelijker in je ritme.

Creëer een mooie, maar aangename werkruimte
Als je een bureau tot je beschikking hebt, dan is het leuker om deze op te pimpen met foto’s, bloemen of souvenirs die je hebt meegenomen van je laatste vakantie. Zorg er wel voor dat je het overzicht niet verliest en dat de prularia niet de spuigaten uitloopt. Daarnaast kan je het best ook de roddelblaadjes en dergelijke zo ver mogelijk van je bureau houden.

Laat je huid ademen
Voor zowel de heren als dames onder ons is het belangrijk om een dag alle verzorgingsproducten even te laten voor wat ze zijn. Een dag zonder crèmes of make-up zal ervoor zorgen dat je huid natuurlijk zal aanvoelen en zich kan herstellen.

Neem af en toe een pauze
Niet alleen wanneer je thuiswerkt, maar ook op kantoor is het nemen van pauzes van onschatbaar belang. Alleen heb je nu het voordeel dat niemand op je vingers kijkt. Je hoeft geen commentaar te verwachten van jaloerse collega’s over wat je doet en hoelang je het doet. Stap even lekker naar buiten en neem een wandeling. Of ga lekker lunchen in de stad met je partner. Wedden dat je gemotiveerder naar je deadlines kijkt?

Heb je voor je baas een excuus nodig om thuis te werken? 19 september is het National Work From Home Day. Dus deze datum kan je al markeren in je agenda.