Geüpdatet op 30 juli 2019

Cocina: Drie keer hetzelfde, maar toch anders

Delen op
????????????????????????????????????

In een wereldstad zoals Brussel is het belangrijk wanneer je een bedrijf begint om je te onderscheiden. Dit kan met een origineel concept of door een eigen verhaal brengen. Cocina doet beide, door met drie zaken telkens een nieuw doelpubliek aan te spreken, op een leuke en makkelijk bereikbare locatie.

Het eerste originele idee van de jonge ondernemers Antoine Bradfer en Carmelo Licat was om een restaurant te openen met een Italiaanse kruidenierszaak waar klanten producten konden kopen om zelf thuis aan de slag te gaan. Daarnaast kunnen de gasten zich in het zuiden wanen wanneer ze eten op het terras.

De kruidenierszaak biedt een variëteit van producten aan die worden ingevoerd door lokale kleine producenten. Ook hier heb je de mogelijkheid om een aantal hapjes en drankjes te proeven. Als je niet weet wat te kiezen, dan staan de medewerkers klaar om met jou het perfecte vieruurtje te vinden.

Het restaurant aan de Lesbroussartstraat, Aperitivo bar & Pizzeria, mikt eerder op een jong, actief, kosmopolitisch en een tikkeltje underground publiek. De zaak ademt iets zuiders uit. Zowel het interieur als het eten brengen je in een vakantiestemming.

Om de kwaliteit van de gerechten te waarborgen wordt er enkel beroep gedaan op seizoensproducten. Al je favoriete Italiaanse gerechten ga je hier kunnen vinden, van antipasta tot pizza’s. Die laatste worden bereid volgens het Napolitaanse recept. Probeer zeker bij deze lekkernijen de Italiaanse cocktails.

Niet alleen kan je bij Cocina Aperitivo bar & Pizzeria terecht voor een heerlijke lunch om een dinertje met vrienden of je partner, maar helpen ze je in de ochtend om wakker te worden, met hun verspreide cappuccino’s die je gerust kunt meenemen naar je werk.

De laatste parel aan de kroon is de Bistro Nazionale. Deze zaak onderscheidt zich dan weer van zijn broertjes door meer een traditionele bistro te zijn waar niet alleen het eten, maar vooral ook de drank belangrijk is. Er is namelijk een ruime keuze uit Italiaanse bieren en huisbereide cocktails met een Italiaanse touch.

De kaart haalt trouwens niet alleen inspiratie uit Italië, maar er zijn ook Franse invloeden te vinden. Er is dus meer te vinden dan enkel pizza of pasta. Je kan elke dag van de week binnen of op het L-vormig terras plaatsnemen. Ochtendmensen hoeven trouwens niet te wachten tot de middag of de avond om heerlijk te gaan eten. De Bistro is tevens perfect geschikt als brunchspot.

Het maakt niet uit op welk moment van de dag je een hongertje hebt, de werknemers van Cocina zullen je met open armen ontvangen.

Bezoek zeker de drie vestigingen op:
Washingtonstraat 149 1050 Elsene
Lesbroussartstraat, 16 1050 Brussel
Lannoystraat, 2 1050 Elsene

Door Stef Lyskawa