Gepubliceerd op 9 juli 2019

De Mexicaanse keuken ontdekken bij Ancho

Delen op

Een wereldstad brengt ook een wereldkeuken met zich mee. Geen wonder dat we in onze hoofdstad de heerlijke Oosterse en Afrikaanse keuken vinden. Toch moeten zeker ook de Centraal Amerikaanse restaurants niet onderschat worden. Al sinds 2016 konden fans van Mexicaans eten hun hartje ophalen in de Jourdanstraat, een zijstraat van de Louizalaan.

De jonge ondernemers Quentin Volmering en Victor Delfosse besloten om met een eigentijdse inrichting en een moderne concept een eigen zaak uit de grond te stampen. Nadat Ancho een succes werd in Waterloo, kwam het idee er om ook de Brussel te veroveren. Geen betere plek om een hip en nieuw restaurant te openen dan op een paar meter van de Louizalaan, op de Jourdanstraat.

Twee jaar later komt er nog een extra vestiging in Brussel, niet ver van de Naamse Poort. In tegenstelling tot het broertje in de Louizawijk is er geen terras vooraan, maar is er aan de achterkant van het gebouw een bijzonder leuke tuin. Dit deel is gedeeltelijk overdekt en wordt ’s avonds prachtig verlicht. Met andere woorden, dit is de grootste troef van de nieuwe Ancho.

Daarnaast willen ze met hun tweede restaurant niet alleen mensen aantrekken die iets willen eten, maar ook een after work gevoel aanbieden, door meer in te zetten om klanten de mogelijkheid te geven enkel een drankje te nuttigen. Voor zij die niet zo fan zijn van cocktails, kunnen ook altijd één van de Mexicaanse bieren die op de kaart staan uitproberen.

Op het eerste zicht lijkt de menukaart redelijk beperkt, maar het leuke aan eten bij Ancho is dat je zelf combinaties kunt samenstellen. Zo ontstaan er oneindig veel mogelijkheden. Maak je eigen tortilla, bowl of taco’s en vergeet dan zeker niet om de nacho’s te delen als side-dish.

De gerechten zijn eerder iets wat je zou associerern met Amerikaans streetfood, maar dan mooier gepresenteerd in een aangename omgeving. Als je niet zo een fan bent om je handen te gebruiken om te eten, kan je nog altijd voor typisch Latijns-Amerikaanse klassiekers als Ceviche of Chili con carne gaan.

Heb je een luie dag, maar wil je toch genieten van kwaliteitsvol eten? Dan kan je er ook voor kiezen om het eten bij je thuis te laten bezorgen.

Meer info op:
Door Stef Lyskawa