Geüpdatet op 16 juni 2019

Een kunstwerk voor aan het strand: Havaianas

Delen op
SONY DSC

Eindelijk schijnt de zon weer in ons klein landje. Nog even voordat de zomervakantie begint en het warme kostuum voor een tijdje weer in de kast verdwijnt. Nu is het namelijk tijd voor korte broeken en zonnebrillen. Daar kan nog een extra accessoire bij komen. Want als je houdt van de combinatie strand en cultuur, dan zijn de nieuwe teenslippers van Havaianas echt iets voor jou.

Het grootste merk voor flip-flops kwam met een origineel idee om kunst en teenslippers samen te brengen. Ze gingen in drie kuststeden op zoek naar kunstenaars die iets extra konden bijbrengen aan hun product. Hiervoor kwamen ze uit bij Tel Aviv, Mykonos en Ibiza vanwege hun prachtige stranden en bruisend, maar tegelijk relaxte sfeer.

Om de beleving compleet te maken zullen rondom de verkooppunten in de drie steden allerlei evenementen en muzikale sessies gehouden worden om het zomers gevoel alleen nog maar meer te versterken.

Tel Aviv mocht met Rafi Perez de spits afbijten voor de nieuwe modelijn. Deze jonge artiest is bijzonder bekend bij de LGTBQ- gemeenschap en wou zijn typische eigenzinnigheid verwerken in dit concept.

Van de drie modellen heeft Perez vast en zeker de meest kleurrijke gecreëerd. Als je de stad ooit al hebt bezocht herken je meteen de stranden van Tel Aviv, de bekende torens van Azrieli en het Dizengoffplein.

Marina Vercinos is de tweede kunstenares die gecontacteerd werd. Hoewel ze niet geboren is in Mykonos, geeft ze zelf toe dat ze veel inspiratie uit deze plek haalt.

In tegenstelling tot de andere modellen, zijn dit geen schilderijen, maar echte foto’s van de locatie. Vercinos legt vooral de focus op de prachtige zee en de typische kenmerkende witte gebouwen van Griekenland.

Last but not least is het koppeltje Alok en Merel die het World Family Ibiza hebben opgericht.

Zij kozen ervoor om een persoonlijk verhaal te brengen met hun kunst. Op de flip-flop zie je namelijk de plek waar zij elkaar ontmoet hebben, Playa de Benirrás. De stijl is karakteristiek voor het koppel. De kleurrijke vormgeving met de typische borduurselmotieven springen dan ook onmiddellijk in het oog.

Helaas zijn de slippers enkel verkrijgbaar in de officiële Havaianas shops en officiële verkooppunten op de eilanden.

Voor meer informatie, ga naar http://www.havaianaslocalsoul.com/index.html

Door Stef Lyskawa