Geüpdatet op 16 juni 2019

een uurtje ontsnappen aan verveling

Delen op

Wil je een leuk dagje plannen met vrienden of collega’s, maar heb je schrik dat jouw plannen misschien letterlijk en figuurlijk in het water zullen vallen? Of heb je misschien tijdens de warme zomeravonden zin om iets leuks te doen op een plek waar de zon minder hard schijnt? Neem dan eens een kijkje in Escape Room Leuven voor een unieke ervaring.

Het concept van een escape room is simpel. Binnen een bepaalde tijd moet je met een samengesteld groepje uit een kamer ontsnappen. Deze zijn ingekleed in een bepaald thema, waarbij alle voorwerpen of muziekjes een mogelijke tip vormen.

In de studentenstad vind je vier kamers met elk hun eigen verhaal. In de eerste kamer maak je deel uit van een bankovervallersbende en moet je binnen het uur verdwijnen met al het geld. In de tweede kamer wordt je wakker in een ziekenhuiskamer en heb je 60 min om te ontsnappen aan een gekke dokter.

De derde kamer vertelt het verhaal van een verdwenen Geisha. Aangezien jullie haar laatste klanten waren, doen jullie er alles aan om haar terug te vinden en zo jullie onschuld te bewijzen. De meest exclusieve en opmerkelijke escape room is de laatste parel aan hun kroon, namelijk Prison Orcus.

Je wordt naar de toekomst gekatapulteerd en als leden van een verzetsgroep moeten probeer je te ontsnappen uit de meest beveiligde planeet ooit.
Deze futuristische kamer overtreft de eerste generaties escape rooms door het gebruik van technologie in de puzzels en een minimalistische cleane look.

Je zal er niet veel sloten tegen komen, wel blinkende lichtjes, knoppen, lasers. Het doet een beetje denken aan een samensmelting van Prison Break en Blade Runner.

Wie één kamer gewoonweg te kort vindt, kan ook terecht bij Escapehouse Emerantia voor een next-level escape-ervaring: een volledig huis, om je escape-missie te volbrengen. De aankleding is ongezien en onvergelijkbaar met andere escaperooms. De special effects missen hun doel niet en zorgen voor een raadselachtige en soms zelfs beangstigende sfeer.

Je wordt verwelkomd in de jaren 80. De familie Claessens wordt geconfronteerd met de verdwijning van dochtertje Eva. Maandenlang is ze inmiddels vermist en de moeder van het gezin kwijnt stilaan weg. Men zegt dat ze gek geworden is van verdriet. Ze blijft het hebben over de heks Emerantia Van Dormael, die zogezegd de kleine Eva heeft doen verdwijnen.

Toch voelt ze nog steeds haar aanwezigheid. Kan jij ontdekken wat er zich heeft afgespeeld in dit huis? Verzamel een dapper team rond je en ga de uitdaging aan. Zonder twijfel de meest indrukwekkende escape room in zijn soort.

Voor meer informatie http://escaperoom-leuven.be

ESCAPE ROOM LEUVEN
Blijde inkomststraat 103
3000 LEUVEN

Door Stef Lyskawa