Gepubliceerd op 6 mei 2020

Lady van de week: Taylor Swift

Delen op

Niemand die sneller een bom in het medialandschap doet ontploffen dan Taylor Swift. Is het niet omdat ze een nieuwe relatie heeft, dan is het omdat er een vete ontstaan is met een andere ster. Niet alleen haar privéleven staat in de schijnwerpers, maar gelukkig ook haar professioneel werk. Ik stel u de bekendste country zangeres van dit moment graag aan u voor.

Geboren in Pensylvenia kreeg de jonge Taylor al op vroege leeftijd interesse voor muziek en theater. Broadway zal later dan ook een belangrijke inspiratiebron zijn voor haar optredens. Nadat ze op twaalfjarige leeftijd een poëziewedstrijd won, richtte ze zich op het schrijven van liedjesteksten. Uiteindelijk zou ze op haar 17de haar eerste album uitbrengen.

Haar eerste album ‘’Taylor Swift’’ was meteen in een schot in de roos en ook haar tweede album ‘’ Fearless” werd positief onthaald door zowel critici als het publiek. Op haar 20ste zou ze als jongste persoon ooit de Grammy winnen voor album of the year en werd ze de eerste persoon die een MTV music award zou winnen voor de videoclip ”You Belong With Me”. Helaas werd haar speech verstoord door Kanye West.

Deze onderbreking was een voorteken voor haar verdere carrière. Naast de vete met Kanye, heeft Taylor in de clinch gelegen met andere sterren zoals Katy Perry, Rihanna en Lady gaga. Om dan nog maar te zwijgen over alle bekende ex-vriendjes waarover ze een liedje schreef. Namen als Joe Jonas, Jake Gyllenhaal, Joe Mayor en Harry Styles zullen u vast wel bekend in de oren klinken.

Na jaren bekend te staan als de nieuwe country queen was het tijd om nieuwe genres te ontdekken. Na ‘’Speak Now” en ‘’Red’’ was het de beurt aan haar meest gevarieerde album ‘’1989’’ waar ze een meer poppy weg inslaat en bovendien  een hip hop nummer met Kendrick Lamar uitgebracht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? au revoir ?

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

Na een moeilijke periode voor Tay Tay besloot ze om een tijdje alle sociale media te mijden, om vervolgens een paar maanden later geheimzinnige boodschappen op haar instagram te plaatsen. Dit zou het begin worden van haar Reputation album waar later de meest lucratieve stadiumtour ooit zou uit voortvloeien.

Niet alleen is Taylor Swift een geboren entertainer op het podium, maar ook op het grote scherm. Ze had een bijrol in Valentines Day en een cameo in The Hannah Montana movie. Ze is de rol vertolken van de Ballerina Cat in de verfilming van de musical Cats.

Voor een lange tijd had Taylor Swift zich, in tegenstelling tot andere celebs, niet uitgesproken over de Amerikaanse politiek. Dit was waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ze bijzonder populair is in conservatieve country steden. Toch heeft de harde retoriek van verschillende Republikeinse leden haar aangezet om meer zich meer in te zetten voor onder andere de LBGTQ-community.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Step into the daylight and let it go.

Een bericht gedeeld door Taylor Swift (@taylorswift) op

Tay Tay heeft bewezen dat ze een kunstenares eerste klas is en dat alles wat ze aanraakt in goud verandert. We zijn dan ook zeer benieuwd wat de toekomst nog brengt.

Door Stef Lyskawa