Gepubliceerd op 22 mei 2019

Een krachtige V6 biturbo om het gamma van de Porsche Cayenne te vervolledigen.

Delen op

De groep D’Ieteren richt zich al decennia lang op de groei en het leveren van kwaliteit om marktleider te worden in hun sector. Met de nieuwe Cayenne S Coupé presenteert Porsche de overtreffende trap van de Cayenne Coupé. Deze is nu al beschikbaar bij uw D’ieteren dealer.

Wat de nieuwe Cayenne S Coupé zo bijzonder maakt is de V6 motor die daar bovenop een 440 pk biturbobenzine van 2,9 l met 440 pk heeft. De 550 Nm garandeert dan ook een krachtige start.

De SUV Coupé die uitgerust is met de Sport Chrono brengt je van 0 tot 100 in 5 seconden. Met het optionele Lichtgewicht Sportpakket kan dit nummer zelfs teruggedrongen worden tot 4,9 seconden. De maximale snelheid is een mooie 263km/h.

Naast het Sport Chrono-pakket omvat de standaardopstelling van de Cayenne S Coupé ook de Power Control Plus stuurstroomsturing, 20-inch lichtmetalen wielen en Park Assist voor, voor en achter. Daarnaast is de wagen uitgerust met camera Porsche Active Suspension Management (PASM), vloermatten en digitale radio

De daklijn duikt zeer snel naar achteren en geeft de Cayenne S Coupé ook een doortastend, dynamisch silhouet. Dit effect wordt versterkt wordt door een vaste dakspoiler die de karakteristieke ronding van de coupé iets meer benadrukt.

Achterdeuren en herwerkte vleugels verbreden het uiterlijk van dit voertuig en dragen bij aan een gespierde algehele look.

Zoals bij elk Cayenne Coupé-model, wordt een vaste dakspoiler gecombineerd met de nieuwe adaptieve vleugel, onderdeel van het actieve aerodynamische systeem van Porsche (Porsche Active Aerodynamics, PAA).

Deze eigenheid van het dak bij een Porsche hebben we al leren kennen bij de Cayenne Turbo. Hierin verschilt het echter in het automatisch langer worden van 13,5 centimeter bij een snelheid van 90 km/h en verhoogt hij de neerwaartse druk op de achteras.

Het voertuig is uitgerust met een panoramisch dak van 2,16 m². Achteraan loopt het een stuk scherper af. Net zoals met veel opties kan je ook hier kiezen voor een ander soort dak. De twee mogelijkheden zijn een dak uit glas of kan men kiezen voor de iets duurdere, lichtere koolstofvezel.

Deze nieuwe Cayenne S Coupé is het neusje van de zalm van de reeds bestaande modellen van Porsche. Zowel de Cayenne Coupé met 340 pk als de Cayenne Turbo Coupe met 550 pk binnenkort verkrijgbaar zullen zijn bij uw Porsche dealer.

Voor meer info, surf naar www.porsche.be of breng een bezoek bij uw D’Ieteren dealer.

Porsche
Grand’route | Grote baan 395
1620 Drogenbos +32 2 371 79 11