Geüpdatet op 23 mei 2019

Bombshell van de week: Eline Powell

Delen op
SIREN - The cast and executive producers of Freeform’s fan favorite mermaid drama series, “Siren” attend 2018 New York Comic-Con. (Freeform/Lorenzo Bevilaqua) ELINE POWELL

Ons klein landje is doorspekt met talent. Denk maar aan onze nationale sportploegen of zangers en zangeressen die het buitenland veroveren. Ook op het grote en kleine scherm scheren we steeds meer hoge toppen met klinkende namen als Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens, maar daar mag ook de naam Eline Powell aan worden toegevoegd.

Eline Powell is de artiestennaam van de in Leuven geboren Eline Pauwels. Tot haar 14de woonde ze in België, vervolgens verhuisde ze voor een korte periode naar Zwitserland. Ten slotte trok ze naar het Verenigd Koninkrijk om te studeren aan de Royal Academy of Dramatic Arts waar ze in 2011 afstudeerde.

Na eerst een reeks kleinere rollen te spelen in een aantal buitenlandse producties, kwam haar grote doorbraak er in 2016 toen ze in twee afleveringen een gastrol mocht spelen in de topreeks Game of Thrones.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Finally get to post this Bianca selfie. Very honoured to be part of #gameofthrones

Een bericht dat is gedeeld door @ elinepowell op

Vervolgens ging het heel snel voor de Belgische. Na een rol in Guy Ritchie’s King Arthur werd ze gecast als de zeemeermin Ryn in de Freeformreeks Siren, dat tevens verlengd werd voor een nieuw seizoen.

Ook haar vader is geen onbekende in België. Rudi Pauwels vergaarde eind jaren 90 bekendheid door zijn bijdrage te leveren aan de strijd tegen aids. Papa Pauwels is namelijk een biotechpionier die een aantal succesvolle aidsremmers op de markt heeft gebracht.

Er is een groot wederzijds respect tussen vader en dochter. Terwijl Rudi trots is op de gedrevenheid van zijn dochter, heeft Eline vooral bewondering voor wat haar vader probeert te betekenen voor zieke mensen over heel de wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank you so much @wesbelchior for amazing hair and make up tonight! Thank you @lauraschuffman for the gorgeous jumpsuit ❤️

Een bericht dat is gedeeld door @ elinepowell op

Over wat de toekomst brengt is Eline niet zeker. Naar eigen zeggen is ze nu al ongelooflijk trots op wat ze heeft bereikt. Zelf zou ze nog graag in verschillende genres spelen en zelfs Belgische producties sluit ze op termijn niet uit.

 

Door Stef Lyskawa