Geüpdatet op 9 mei 2019

Deze vijf wijnen moet u proeven dit voorjaar

Delen op

Milieuvriendelijke wijnen? Ja, dat bestaat. Sommige zijn volledig biologisch en andere gebruiken enkel biologische niet-scheikundige meststoffen.

Cuvée Sylla, domaine Borie de Maurel, Minervois
Een Cuvée Sylla is heel herkenbaar. Elk jaar weer verrast deze wijn ons, met zijn donkere kleur, zijn intense en lang aanhoudende parfum dat ons onmiddellijk naar een andere wereld katapulteert. De syrah is een van de bijzonderste druiven ter wereld, zodat er in feite geen slechte jaren bestaan voor de cuvée Sylla..

Riesling Osterberg, domaine Agapé in Riquewhir, Elzas, 2016
Met zijn mooie lichtgele kleur en zijn rijpe neus met citrustonen, is deze wijn met zijn fruitige karakter een geklasseerde grand cru. Lichte volheid in de mond, een perfect huwelijk met zijn structuur en aciditeit.

Cuvée l’Exigence, domaine Boisson in de Vaucluse, Cairanne
Neus met complexe palet van zeer rijp rood en zwart fruit, genuanceerd door gebrande en pepertoetsen. Rijke en krachtige smaak met zijdezachte tannines. Drie woorden volstaan om deze wijn te omschrijven: karakter, verfijning en elegantie.

Clos de la Coulée de Serrant, in de Val de Loire.
Met zijn 100% chenin blanc is dit een van de grootste witte wijnen ter wereld. De Clos de la Coulée de Serrant is de meest prestigieuze van het domein.

Champagne Tarlant
Deze Brut Nature is bijzonder zeldzaam en opmerkelijk vanwege het evenwicht tussen de drie druiven (1/3 chardonnay, 1/3 pinot meunier, 1/3 pinot noir). Ze worden op milieuvriendelijke wijze verbouwd en speciaal geselecteerd in het beste rijpheidsstadium.

Door Godfroid Clémence