Geüpdatet op 9 mei 2019

Dublin, Ierland

Delen op

Wat zou u vinden van een trip naar Dublin? Deze gezellige bestemming barst van de leuke plekjes die wachten om te worden ontdekt. Er valt heel wat te beleven in deze hoofdstad op mensenmaat.

Natuurlijk staat Dublin vooral bekend om Saint-Patrick’s Day en voor zijn eeuwige pubs, maar de Ierse hoofdstad heeft nog een pak andere minder in het oog springende troeven, bovenop haar natuurlijke charme en haar gastvrije inwoners. Zo kan de stad bijvoorbeeld prat gaan op een rijk erfgoed.

Er is voor elk wat wils. Cultuurliefhebbers kunnen zich vermaken met een bezoek aan het kasteel van Dublin, waar ze de indrukwekkende zolderingen van Saint-Patrick’s Hall kunnen bewonderen.

Ook het Trinity College en zijn imposante architectuur zijn een bezoek waard. Aan deze universiteit studeerden grote namen als Oscar Wilde en Samuel Beckett.

Wandel door de smalle straatjes en laat u bekoren door de dorpssfeer die er in de stad hangt, slenter langs de oevers van de Liffey, de rivier die door de stad stroomt en geniet van het vele groen.

Shoppingfans zakken af naar Grafton Street om er te winkelen en de allernieuwste trends te ontdekken. Strijk zeker neer in een van de pubs om tussen twee boetieks door te nippen van een Irish coffee.

Verken de geanimeerde Temple Bar buurt en proef er een Guinness, het beroemdste bier van het land. In deze wijk valt zowel overdag als ’s nachts iets te beleven, in een feestelijke en muzikale sfeer. In de plaatselijke cafés valt altijd wel een concert mee te pikken.

Herzie uw vooroordelen en test de Ierse gastronomie in een van de vele chique restaurants die hier de laatste jaren hun deuren openden.

Dublin is een stad vol verrassingen in eender welk seizoen: u wordt er met open armen ontvangen. Voorzie minstens drie dagen om het beste uit uw verblijf te halen en alle mogelijkheden van de stad te ontdekken.

Door Godfroid Clémence