Geüpdatet op 9 mei 2019

Wat u nog niet wist over… de Britse koningin

Delen op

Elisabeth II, de koningin van het Verenigd Koninkrijk, is een bijzonder personage. Maar dat wist u ongetwijfeld al. Wellicht was u ook op de hoogte van het feit dat ze de langst regerende vorst aller tijden is en dat ze behoort tot de oudste monarchie ter wereld. Hierna delen we graag enkele excentrieke weetjes, gewoonten en privileges van de Queen!

1. Al haar kleren zijn genummerd. Zo is het onmogelijk dat ze twee keer dezelfde outfit zou dragen op te dicht bij elkaar liggende momenten.

2. Ook al heeft de Queen een rijbewijs, ze is de enige die het nodig heeft om te rijden.

3. Enkel de Koningin zelf geniet het voorrecht om te snel te rijden. Dat moest haar dochter, Prinses Anne, aan den lijve ondervinden, toen ze een boete van 400 pond moest betalen omdat ze de snelheidsbeperkingen niet had nageleefd.

4. De Koningin wordt niet verondersteld belastingen te betalen. In 1992 besliste ze echter zelf om vrijwillig de grondbelasting te betalen.

5. Omdat ze van oordeel is dat vierkante ijsblokjes een onuitstaanbaar geluid maken als ze vallen, worden haar… ronde ijsblokjes geserveerd. In dat verband zou haar echtgenoot, Prins Philip, om het ontwerp van een speciale machine voor ronde ijsblokjes verzocht hebben.

6. De Queen bezit alle zwanen en dolfijnen die zich op en in de Britse wateren bevinden.

7. De Koningin van het Verenigd Koninkrijk dringt elke dag een glas alcohol. Ze is dol op gin en Dubonnet.

8. Als liefhebster van hondenrennen zou ze tot 30 corgi’s gehad hebben.

9. Op haar 92-ste rijdt de Queen nog steeds paard.

10. De Koningin heeft haar eigen geldautomaat. Die staat in de kelder van Buckingham Palace.

Door Riffont Natacha