Geüpdatet op 3 mei 2019

Restaurant Tafelrond

Delen op

Verfijnde gastronomie is niet meteen de populairste reden voor een bezoek aan ’s lands leukste studentenstad. Toch telt Leuven enkele uitstekende restaurants waar de chef met verve kwalitatieve topgerechten uit zijn potten tovert.

Dat is bijvoorbeeld het geval in restaurant Tafelrond, schitterend gelegen op de prachtige Grote Markt, vlak naast het indrukwekkende stadhuis met zijn ontelbare beelden. Het restaurant is ondergebracht in het voormalige gebouw van de Nationale Bank en werd zorgvuldig ingericht, in een perfecte combinatie van oud en nieuw. Het uitzicht op de statige binnenkoer maakt het helemaal af.

In de keuken zwaait sinds twee jaar de geliefde en getalenteerde chef Kwinten De Paepe de plak. De man is hiermee niet aan z’n proefstuk (aan hem was het culinaire pareltje Trente te danken) en dat zult u geweten hebben.

Het idee? Gedaan met dure en vergezochte gerechten, in plaats daarvan worden er beproefde klassiekers geserveerd, maar dan wel in een perfect jasje. Denk dus smeuïge garnaalkroketjes, romige vol-au-vent en perfect gegaarde varkenswangen. Of een vangverse zeetong met peterselieboter, voor wie liever vis eet. Verder omvat de kleine maar verzorgde kaart ook een aantal wisselende en seizoensgebonden suggesties.

Voor de wijn wacht u een selecte kaart én het gepaste advies van de vriendelijke, ervaren sommelier. Ook hij kent het klappen van de zweep, hij leerde de knepen van het vak onder andere in Luzine, het voormalige restaurant van Jeroen Meus. Voor we het vergeten: probeer een gaatje te laten voor het dessert, want zeg nu zelf, waar kunt u vandaag huisgemaakte rijstpap écht met een gouden lepeltje eten?

Goed om te weten, het restaurant is ook op zondag open, zowel ’s middags als ’s avonds, een zeldzaamheid en een zegen. Wie overigens een staartje aan zijn etentje wil breien, kan altijd een kamer boeken in het stemmige historische hotel The Fourth. Dat is ondergebracht in hetzelfde gebouw en telt 42 luxueus ingerichte kamers, voorzien van al het comfort dat uw verblijf helemaal zal afmaken.

Meer infos op www.th4th.com

 

Door Griet Byl