Geüpdatet op 29 april 2019

Bombshell van de week : Angèle

Delen op

In oktober 2018 releaste Angèle haar eerste album, Brol. Het is meteen een succes en sindsdien scoort de zangeres hit na hit. Haar naam ligt op ieders lippen, haar originele melodieën worden gretig meegezongen en gedanst. En dat is nog maar een begin.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

??Brol est disque d’or en belgique ?? ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Une publication partagée par Angèle ? (@angele_vl) le

Angèle heet in feite Angèle Joséphine Aimée Van Laeken. Ze werd op 3 december 1995 geboren in Ukkel en is vandaag een van de populairste singer-songwriters en muzikantes die ons land rijk is.

Angèle komt uit een bijzonder artistiek gezin: ze is de dochter van de zanger Marka en de actrice Laurence Bibot. Haar bijzondere belangstelling voor muziek werd haar bij wijze van spreken met de paplepel ingegoten.

Haar grote broer Roméo Johnny Elvis Kiki Van Laeken die beter bekend is onder de naam Roméo Elvis, is ook geïnteresseerd in muziek, rap om precies te zijn.

Angèle groeide op in Linkebeek, een randgemeente ten zuiden van Brussel. Op aanmoediging van haar vader leerde ze al op jonge leeftijd de grondbeginselen van piano: dat vormde het begin van haar muziekcarrière.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Angèle ? (@angele_vl) le

Eerst ging ze naar een streng katholiek college, waar ze zich helemaal niet thuisvoelde. Daarna stapte ze over naar een Decroly-school, waar de artistieke mogelijkheden ervoor zorgden dat ze zich kon ontplooien en naar een jazzschool kon.

Angèle ontwikkelde al snel een rijk en atypisch muzikaal universum. Haar eerste concerten gaf ze in Brusselse cafés.

Daarna begon ze korte video’s te posten op Instagram: een mengeling van muziek en humor.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

#fail

Une publication partagée par Angèle ? (@angele_vl) le

Haar eerste stappen op het podium zette ze in het voorprogramma van Damso, ook een Belgische rapper. In maart 2019 speelde ze voor uitverkochte zalen als de Trianon en de Olympia.

Angèle is een unieke artieste, anders dan de rest. Ze schrijft haar eigen lyrics, componeert haar eigen muziek en creëerde zelfs haar eigen label: Angèle VL.

Ze zet zich in voor de vrouwenrechten. Zo klaagde ze het seksisme in de muziekindustrie aan. Ze publiceert ook geregeld geëngageerde foto’s op haar Instagram-account.

Enkele dagen geleden konden we haar nieuwe kleurige clip ontdekken: ‘Balance Ton Quoi’, waarin Pierre Niney opduikt.

Angèle is de nieuwe favoriete artiest van de Belgen, onder andere dankzij haar rijke universum. We zijn helemaal weg van haar!

 

Door Clémence Godfroid